Alzheimer Café Rijswijk over het belang van bewegen bij dementie

Alzheimer Café Rijswijk over het belang van bewegen bij dementie

Waarom is bewegen belangrijk? Helpt bewegen ook tegen het voortschrijden van de dementie? Welke mogelijkheden zijn er als de lichamelijke beperkingen toenemen? Wie kan je ondersteuning bieden? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 30 mei staat in het teken van het thema ‘Bewegen en dementie?’.

 

Praten en bewegen tijdens Alzheimer Café 

Tijdens deze bijeenkomst komt Nelleke van Rossum, fysiotherapeut, vertellen over het belang van bewegen bij dementie. Daarnaast komen we deze avond ook echt in beweging om te ervaren wat beweging doet met je lichaam en geest. Marjan Corbeek is gespreksleider van het Alzheimer Café.

Tijd en locatie Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 30 mei plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het laatste Alzheimer Café voor de zomerstop vindt plaats op dinsdag 27 juni en is een bijzondere voorstelling over de wondere wereld van dementie.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.