Alzheimer Café Rijswijk over juridische consequenties

Alzheimer Café Rijswijk over juridische consequenties

Naarmate het dementieproces doorgaat, kan iemand zijn situatie niet meer goed overzien en beoordelen. Hij of zij neemt steeds minder goed eigen beslissingen of kan niet meer opkomen voor de eigen belangen. Iemand is dan wilsonbekwaam. Dit kan tot juridische en financiële overwegingen en problemen leiden. Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 28 november staat in het teken van juridische consequenties bij dementie.

Notaris als gastspreker 

Tijdens de volgende bijeenkomst komt notaris Jasper Heemskerk vertellen over de juridische consequenties van dementie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog, is de gespreksleider van het Alzheimer Café. Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070- 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op 30 januari 2018 en staat in het teken van het thema ‘Van achterdocht tot zwerfgedrag’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.