Alzheimer Café Rijswijk over mogelijkheden voor ondersteuning thuis

Alzheimer Café Rijswijk over mogelijkheden voor ondersteuning thuis

Welke mogelijkheden zijn er om het thuis (langer) vol te houden? Wat kan een casemanager doen en welke rol speelt de mantelzorger hier in? Wat kan de thuiszorg voor je betekenen? En welke vormen van dagbesteding zijn er? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 28 maart staat in het teken van een zinvolle dagbesteding voor mensen met dementie.

Casemanager als gastspreker 

Tijdens de volgende bijeenkomst komt casemanager Daniëlle Liebrechts van Florence vertellen over de mogelijkheden voor ondersteuning in de thuissituatie. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café Rijswijk vindt dinsdag 28 maart plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 25 april en gaat over ‘Wat doe je als opname in zicht komt?’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.