Alzheimer Café Rijswijk over vergeetachtigheid en dementie

Alzheimer Café Rijswijk over vergeetachtigheid en dementie

Oudere mensen vinden vaak dat hun geheugen achteruitgaat. Wanneer is er nu sprake van ‘gewone’ vergeetachtigheid en wanneer kunt u spreken van dementie? Welke verschillende types dementie zijn er? Zijn er behandelingsmogelijkheden of medicijnen voor? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 31 oktober staat in het teken ‘Vergeetachtigheid of dementie'. 

Antwoord op uw vragen 

Christian Bakker, GZ-psycholoog, geeft tijdens het Alzheimer Café Rijswijk onder meer antwoord op deze vraag. Marjan Corbeek, eveneens GZ-psycholoog, is gespreksleider. Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Wallie van Yperen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070- 757 92 56 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 28 november en gaat over de juridische aspecten van dementie.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.