Alzheimer Café Rijswijk over zingeving bij dementie

Alzheimer Café Rijswijk over zingeving bij dementie

Dementie beïnvloedt niet alleen het leven van iemand met dementie, maar ook het leven van de mensen in de naaste omgeving. Hoe kun je dementie een plek geven en het loslaten als je dit overkomt? Het laatste Alzheimer Café Rijswijk voor de zomervakantie op dinsdag 28 juni staat in het teken van zingeving bij dementie.

 

Tijdens de volgende bijeenkomst komen Jannozien Moggre en Helma Aniceta, beiden geestelijk verzorger bij Florence, vertellen over zingeving bij dementie. Marjan Corbeek, psycholoog, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 28 juni plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze is er tijd voor het stellen van vragen. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 27 september.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.