Alzheimer Cafés in Loosduinen en Haagse Hout

Alzheimer Cafés in Loosduinen en Haagse Hout

Zowel in Loosduinen als in Haagse Hout vinden volgende week weer de volgende Alzheimer Cafés plaats. Mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen.

Thema: praten met iemand met dementie

Beide bijeenkomsten gaan over hoe je met iemand met dementie praat. Wanneer iemand last krijgt van geheugenverlies kan er verwarring ontstaan met betrekking tot de communicatie. Dat is moeilijk voor degene zelf, maar ook voor de partner, kinderen of andere betrokkenen. Is het nu goed om als naaste te zeggen dat iets niet klopt of is het beter om ‘mee te gaan’ in het verhaal van de persoon met geheugenverlies? Gastsprekers bespreken samen met u al deze vragen.

Alzheimer Café Haagse Hout

Het Alzheimer Café Haagse Hout vindt plaats op woensdag 9 november in wijk- en dienstencentrum Mariahoeve aan de Ivoorhorst 155. Gastspreker is klinisch neuropsycholoog Marie-Noëlle Witjes. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt ongeveer tot 21.00 uur. Wijk- en dienstencentrum Mariahoeve is bereikbaar met tramlijn 6 en bus 24, halte Reigersbergenweg. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren in de buurt.

Alzheimer Café Loosduinen

Het Alzheimer Café Loosduinen vindt een dag later plaats, op donderdag 10 november, aan de Mozartlaan 211a in Den Haag. Annemarie Rausch, psycholoog, neemt hier alle vragen over communiceren met iemand met dementie door. Het Alzheimer Café Loosduinen begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De locatie is bereikbaar met tramlijn 3, halte Mozartlaan. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren bij de seniorenflat Mozartduin.

Meer informatie

Voor meer informatie over beide Alzheimer Cafés kunt u contact opnemen met programmacoördinator Jozien Wolthers via jwolthers@cardia.nl of via 06 - 13 80 21 18.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café Loosduinen wordt georganiseerd door de zorg- en welzijnsorganisaties Cardia, Evita, Florence, HWW Zorg, Nebo, Parnassia Groep, PEP, Stichting Eykenburg en Vóór Welzijn.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.