Basisschool Archipel wint Florence Musicals 2017

Basisschool Archipel wint Florence Musicals 2017

Wat werd er gisteren, donderdag 15 juni, heerlijk gezongen en volop genoten in woonzorgcentrum Duinstede van Florence in Wassenaar. De finale van de Florence Musicals vond daar plaats en zowel (wijk)bewoners als deelnemende basisschoolverlaters hadden de tijd van hun leven. Basisschool Archipel uit Den Haag ging er met de hoofdprijs van 1.000 euro vandoor. Van het geld kunnen de leerlingen van groep 8 iets leuks gaan doen.

Sprankelend verhaal  

De leerlingen van basisschool Archipel brachten een aantal liedjes ten gehore uit hun eindejaarsmusical ‘Help we zijn het bruidspaar kwijt’. De jury vond het een sprankelend verhaal met dramatische conflicten. Wat zwaar mee woog in de jurering was dat de leerlingen zelf de choreografie en muziek hadden gemaakt. Ook de andere finaliste, zorgden voor verrassende optredens. Alle basisschoolleerlingen stonden dan ook verdiend in de finale.

Spetterende finale

De basisschoolleerlingen die aan de Florence Musicals 2017 meededen, waren afkomstig uit heel de regio. Wekenlang hadden zij extra geoefend op drie liedjes uit hun eindejaarsmusical. Tijdens voorronden op diverse woonzorglocaties van Florence gingen ze met elkaar de muzikale strijd aan. De leerlingen en leerkrachten hadden zich ook bij deze editie van de Florence Musicals weer flink uitgeleefd met verrassende kostuums, indrukwekkende dansjes en enthousiaste optredens. Na een nek-aan-nekrace in Duinstede werd basisschool Archipel aangewezen als winnaar. De bewoners van Florence hebben enorm genoten van de voorronden en de spetterende finale van gisteren.

Over Florence Musicals

De Florence Musicals werd dit jaar voor al weer de negende keer gehouden. De competitie is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 8. Traditiegetrouw vinden er op de meeste basisscholen een eindejaarsmusical plaats, omdat deze leerlingen de school gaan verlaten. Florence roept elk jaar de leerlingen op een kleine try-out te geven voor de (wijk)bewoners. Florence Musicals is daarmee een feestelijke beleving en mooie ontmoeting tussen de hedendaagse jeugd en de jeugd van vroeger.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.