Basisschool De Oostpoort winnaar van Florence Musicals 2016

Basisschool De Oostpoort winnaar van Florence Musicals 2016

De winnaar van de achtste editie van de Florence Musicals is bekend. Basisschool De Oostpoort ging er vanochtend, donderdag 16 juni, met de hoofdprijs van 1.000 euro vandoor. Van het geld kunnen de leerlingen van groep 8 verdiend iets leuks gaan doen.

Jury: 'In balans en dynamisch'

De leerlingen van basisschool De Oostpoort brachten drie liedjes ten gehore uit hun musical ‘Bon Bonni Beach’. De jury vond de algehele presentatie het meest in balans en heel dynamisch. “De afwisseling tussen ‘grote’ en ‘kleine’ momenten bracht het publiek in een beleving. De liedjes waren verhalen op zich en juist het einde vergeet je niet snel”, zo verwoordde de jury hun keuze.

Verrassende optredens uit heel de regio

Alle basisschoolleerlingen die aan de Florence Musicals 2016 meededen, kwamen uit heel de regio. Wekenlang hadden zij extra geoefend op drie liedjes uit hun eindejaarsmusical. Tijdens voorronden op diverse woonzorglocaties van Florence gingen ze met elkaar de muzikale strijd aan. De scholen die de finale haalden, waren:

  • De Oostpoort uit Delft
  • De Houtrustschool uit Den Haag
  • De Fortgensschool uit Voorschoten
  • De Driemaster uit Voorburg.

De leerlingen en leerkrachten hadden zich weer flink uitgeleefd met verrassende kostuums, indrukwekkende dansjes en enthousiaste optredens. Na een nek-aan-nekrace in expertisecentrum Gulden Huis werd basisschool De Oostpoort aangewezen als winnaar. De leerlingen en hun leerkracht waren zichtbaar trots op het behaalde resultaat.

 

Over Florence Musicals

De Florence Musicals werd dit jaar voor al weer de achtste keer gehouden. De competitie is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 8. Traditiegetrouw vinden er op de meeste basisscholen een eindejaarsmusical plaats, omdat deze leerlingen de school gaan verlaten. Florence roept elk jaar de leerlingen op een kleine try-out te geven voor onze (wijk)bewoners. Florence Musicals is daarmee een feestelijke beleving en mooie ontmoeting tussen de hedendaagse jeugd en de jeugd van vroeger.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.