Ben van Gent: ‘Werken in de ouderenzorg is complex én interessant’

Ben van Gent in Nieuwsuur

Ben van Gent van de Raad van Bestuur van Florence sprak gisteren in Nieuwsuur over het tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg. Dat tekort is volgens hem mede te danken aan het feit dat de ouderenzorg veelal door de media zwart wordt gemaakt. De kwaliteit van zorg zou niet goed zijn. “Het gaat niet om de kwaliteit. Het gaat om het vinden van de juist geschoolde mensen om onze zorg ook in de toekomst te kunnen blijven bieden.”

Studenten kiezen voor andere doelgroepen

Een ander probleem bij het vinden van nieuwe medewerkers is dat veel zorgstudenten liever kiezen voor een andere doelgroep dan ouderen. De ouderenzorg is volgens hen niet uitdagend en complex genoeg en bovendien zou de werkdruk hoog zijn. Daar komt bij dat ze het idee hebben voor jongeren meer te kunnen betekenen.

Complex én interessant

Ben van Gent gaf gisteren in het televisie-interview in Nieuwsuur (vanaf minuut 24) aan dat ouderenzorg juist heel interessant en complex is. Hij nodigt dan ook studenten verpleegkundigen twee weken stage te komen lopen. “Ik weet zeker dat ze er dan achter komen dat de ouderenzorg heel interessant en uitdagend werk is. Er werken niet voor niets 4.000 mensen bij Florence.”

Openstaande vacatures

Bij Florence staan op dit moment 99 vacatures open. Dit betreffen functies voor verpleegkundigen en verzorgenden. Wie interesse heeft in werken bij Florence, of wil ervaren hoe interessant de ouderenzorg is, kan een kijken nemen op www.florence.nl/werkenbij en contact met Florence opnemen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.