Beweegplek biedt prikkels, herkenning en ontspanning

Beweegplek biedt prikkels, herkenning en ontspanning

Voor de bewoners met dementie binnen woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg is onlangs een zogenoemde beleefplek gerealiseerd. De bijzondere plek biedt hen prikkels, herkenning en ontspanning. De beleefplek is ingericht met afbeeldingen van een visboer, een groenteboer en een bakker. Deze zijn gesitueerd aan een pleintje met een terras en een grote boom. Een fysieke omgeving als deze zorgt ervoor dat mensen met dementie actiever worden en zich prettiger voelen.

Liefdevolle zorg voor ouderen

De beweegplek is gerealiseerd vanuit het budget dat beschikbaar is gesteld vanuit het regeringsbeleid ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’. Hiermee worden extra financiële middelen ingezet om onder meer tot een zinvolle dagbesteding te komen voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen. De beweegplek in De Mantel werd geopend door wethouders Floor Kist en Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ze openden de beweegplek met twee bewoonsters.

Samenwerkingsovereenkomst werkervaringsplekken

Na de opening tekenden Florence en de gemeente Leidschendam-Voorburg ook nog een samenwerkingsovereenkomst waarmee werkervaringsplekken beschikbaar worden gesteld binnen woonzorgcentrum De Mantel, dagverzorging Duivenvoorde, dagverzorging Mariënpark en ontmoetingscentrum la Jaquette. Langdurig werklozen die in Leidschendam-Voorburg wonen, kunnen hier vrijwillig aan de slag om ervaring op te doen. De eerste mensen werken er al.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.