Beweegtraject in Voorschoten om vallen te voorkomen

Beweegtraject voor 60-plussers om vallen te voorkomen

Door regelmatig te bewegen wordt de zelfstandigheid en vitaliteit van ouderen vergroot, en daarmee het risico op vallen verkleind. Voor Florence en Sportief Plus reden om het ‘In Balans’-traject op te zetten. Vanaf 31 oktober kan er in woonzorgcentrum Adegeest van Florence aan de Bachlaan 21 in Voorschoten worden meegedaan aan deze beweegcursus voor 60-plussers.

Zelfstandigheid behouden 

Een beweegcoach van Sportief Plus verzorgt tijdens het ‘In Balans’- traject twaalf weken lang beweegactiviteiten die onder meer de spierkracht, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van 60-plussers stimuleren. “Als thuiswonende oudere wil je zo lang mogelijk je zelfstandigheid behouden en niet afhankelijk zijn van anderen”, zegt mevrouw Ringelberg als deelneemster en ambassadrice van de beweegcursus. “Weer in balans zijn, daar zit het hem in. Als ouderen deelnemen aan de cursus blijven ze in de running, dat willen we toch allemaal.”

 

Kosten en aanmelden

Deelname aan het ‘In Balans’-traject bedraagt 50 euro voor twaalf weken. Aanmelden kan bij Sportief Plus via 015 - 241 11 55, 06 - 20 06 44 75 en via r.grondel@sportiefplus.nl.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.