Bouw nieuwe woonzorglocatie Mariënpark in Leidschendam gaat beginnen

Bouw nieuwe woonzorglocatie Mariënpark in Leidschendam gaat beginnen

Het is zover: de bouw van Mariënpark, een nieuwe woonzorglocatie van Florence in Leidschendam, gaat beginnen. Florence en het Zorgvastgoedfonds van Bouwinvest hebben hiervoor maandag 26 juni officieel de handtekeningen gezet. Daarmee keert de gezondheid- en zorgorganisatie Florence weer zichtbaar en met een breed aanbod aan producten en diensten terug in Leidschendam. Naar verwachting worden de bouwwerkzaamheden van nieuwe Mariënpark in het vierde kwartaal 2018 afgerond.

Voor mensen met lichte tot zware zorg

De nieuwe locatie bestaat uit eengezinswoningen, koop- en huurappartementen in de vrije sector en 74 zorgappartementen. Daarnaast worden vanuit de locatie Mariënpark faciliteiten geboden zoals een dag- en ontmoetingscentrum, alarmering, en allerlei vormen van thuiszorg waardoor er  garant kan worden gestaan voor (gespecialiseerde) zorg dichtbij huis. De locatie gaat diverse mogelijkheden bieden voor mensen met een lichte tot zware zorgvraag. Wethouder Floor Kist van de gemeente Leidschendam-Voorburg is verheugd dat de bouw van Mariënpark gaat beginnen. “Met de komst van het nieuwe Mariënpark kunnen de bewoners van Leidschendam weer rekenen op zorg dicht bij. De nieuwe woonzorglocatie biedt onze bewoners de kans om verzorgd en prettig ouder te worden in hun eigen woonomgeving.”

Kleinschalige woongroepen

De 74 zorgappartementen worden gesitueerd op drie etages binnen Mariënpark. Elke etage bestaat straks uit twee kleinschalige woongroepen voor in totaal 24 bewoners met een zorgzwaartepakket vanaf 5, waarbij vooralsnog het aanbod zich richt op psychogeriatrische zorg met ook gesloten afdelingen voor mensen met dementie. Elke etage beschikt over een grote en een kleinere huiskamer, waar onder meer met elkaar wordt gegeten en waar dagelijks activiteiten plaatsvinden voor een zinvolle dagbesteding. Florence voorziet daarmee in de toenemende vraag naar woonzorgappartementen voor mensen met een zware zorgvraag. De zorg wordt 24 uur per dag geleverd door professionele zorgteams. Erwin Drenth, manager zorgvastgoed bij Bouwinvest: “We zijn blij met de aankoop van dit moderne gebouw voor zware zorg. De visie van Florence op de langetermijnvastgoedbehoefte in de zorg komt overeen met die van Bouwinvest.”  

Huren of kopen met zorg dicht bij

Ook de geplande eengezinswoningen, koop- en huurappartementen in de vrije sector voorzien in de huidige vraag. Niels Honig, lid Raad van Bestuur van Florence: “Door veranderingen in de zorg blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Door te huren of te kopen in Mariënpark kiezen zij voor een veilige en zorgzame woonomgeving”. Binnen het nieuwe Mariënpark kunnen ook echtparen komen wonen. Wanneer er zorg nodig is, kan de thuiszorg worden ingeschakeld voor de nodige zorg en ondersteuning aan huis. Ook is er alarmering mogelijk. De thuiszorg van Florence wordt gevestigd op de locatie Mariënpark, de juiste zorg is daarmee altijd dicht bij. De nieuwe woonzorglocatie biedt de toekomstige huurders en kopers verder de nodige handige faciliteiten dicht bij. Binnen het dag- en ontmoetingscentrum gaan dagelijks allerlei gezellige activiteiten plaatsvinden.

Wijkgerichte functie

Het nieuwe Mariënpark beschikt over faciliteiten en activiteiten voor de bewoners, maar ook wijkbewoners kunnen er gebruik van maken. In het huidige dag- en ontmoetingscentrum kunnen mensen bijvoorbeeld dagelijks van een warme maaltijd genieten. De dagelijkse activiteiten, als spelletjesmiddagen en concerten, zijn eveneens toegankelijk voor omwonenden. De nieuwe locatie krijgt daarmee een meer complete wijkgerichte functie. Florence zet hier bewust op in, omdat mensen die langer zelfstandig thuis wonen op die manier de gezelligheid op kunnen zoeken. Het is de bedoeling dat Mariënpark de onderlinge ontmoeting tussen bewoner en wijkbewoner gaat stimuleren.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.