Burendag: wandelen, dieren knuffelen én elkaar ontmoeten

Burendag | Den Haag, Rijswijk | Florence

Deze maand vindt de nationale Burendag weer plaats en dat betekent dat buurvrouw Florence op een aantal locaties in Den Haag en Rijswijk extra activiteiten voor de (wijk)bewoners organiseert. Zo kan iedereen zaterdag 23 september even lekker genieten en andere mensen uit de buurt ontmoeten.

 

Knuffelboerderij

Woonzorgcentrum Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 in Den Haag verandert op 23 september tussen 11.00 en 15.00 uur in een knuffelboerderij. Wijkbewoners en bewoners zijn van harte welkom om langs te komen. Er kan worden geknuffeld met een kalfje, een veulen, een lammetje, konijnen, cavia’s, kippen en biggetjes. Met dieren knuffelen – en zelfs er alleen al naar kijken - zorgt voor ontspanning. Mensen gaan er lekkerder door in hun vel zitten. Dat gunt Florence natuurlijk al haar buurtjes. Naast de knuffelboerderij vindt er een loterij plaats, worden er poffertjes en ander lekkers verkocht en is er volop tijd om anderen te ontmoeten. Bij slecht weer verhuist het evenement naar binnen.

Wandeling Zuiderpark

CoornhertCentrum aan het Erasmusplein 87 in Den Haag nodigt alle bewoners en wijkbewoners, ook met rolstoel en scootmobiel, van harte uit mee te gaan wandelen op Burendag. Dit kan samen met een familielid of mantelzorger. Wie geen begeleider heeft, moet dat even laten weten bij de aanmelding. Dan zorgt Florence ervoor dat er een vrijwilliger is. Het is de bedoeling dat er met elkaar een gezellige middag wordt beleefd, waarbij bewoners en wijkbewoners de kans krijgen elkaar op een ontspannen manier (verder) te leren kennen. Vertrek: 14.00 uur vanaf het Erasmusplein 87. Aanmelden: corine.looij@florence.nl of 06 - 39 85 09 55. Deelname is gratis.

Vol programma in Rijswijk

Het evenement in woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk begint op 23 september om 11.00 uur en duurt tot 15.30 uur. In de ontmoetingsruimte kan tussen 11.00 en 15.00 uur worden genoten van muziek van de jazzorkest Swing to Bop. Op andere plekken in het woonzorgcentrum treedt het troubadourduo Janus en Nelis op. Een jongleur van Circus Kabal vertoont om 13.00 en 15.00 uur zijn kunsten. Bewoners en wijkbewoners kunnen meedoen. Verder is er een rommelmarkt, zijn er kraampjes met nieuwe artikelen en is er ook dit jaar het Rad van Fortuin met mooie prijzen.

Binding met de buren

Florence vindt het belangrijk om elk jaar iets op of rond Burendag te doen. Het is een extra mogelijkheid om aan de directe omgeving te laten zien, wat Florence kan betekenen. Zo zet Florence elke dag bewust in op binding met de buren. De meeste woonzorgcentra van Florence hebben bijvoorbeeld een restaurant waar wijkbewoners van harte welkom zijn. Er zijn ontmoetingscentra, vele dagactiviteiten en de huisverpleegkundigen van Florence staan altijd klaar om vragen te beantwoorden op het gebied van zorg, welzijn en gezondheid. Florence probeert het sociaal middelpunt te zijn in de wijken en mensen die zelfstandig thuis wonen, altijd een eigen keuze te bieden.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.