Florence Animatie Studio:uw eigen filmpjes maken

Florence Animatie Studio: uw eigen filmpjes maken

Heeft u altijd al willen leren een animatiefilm te maken? Dat kan in de nieuwe Florence Animatie Studio die begin oktober is begonnen in de bibliotheek van Escamp. Instromen kan nog zolang er plek is. De workshop wordt tot en met 18 december gegeven, elke maandagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur.

Werken met tekeningen, klei en poppetjes

In de lessen leert u alles over het maken van animatiefilms en de speciale techniek stopmotion. Het maken van een animatiefilm werkt volgens het principe van telkens een voorwerp verplaatsen en daar een foto van te maken. Door alle beelden achter elkaar te zetten, ontstaat er een film. U werkt in de Florence Animatie Studio onder meer met tekeningen, speelgoedpoppetjes en klei. U heeft alleen uw eigen tablet of smartphone nodig. Heeft u die niet, dan kunt een tablet lenen tijdens de les.

Les van professionele docent

De Florence Animatie Studio is een samenwerking met kunstencentrum Koorenhuis en bibliotheek Escamp. U krijgt les van Koorenhuis-docent Ruud van den Houte. Hij volgde de School voor Fotografie en de Nederlandse Filmacademie en fotografeert voor muziekbladen, zakenbladen en reclamebureaus. Ook werkte hij als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie. Sinds jaren geeft hij ook fotografie-, stopmotion/animatie- en filmcursussen. Bij Florence geeft hij ook fotografieles in de Florence Foto Studio.

Elke maandag

De Florence Animatie Studio vindt elke maandag plaats, tot en met 18 december van 14.30 tot 16.00 uur. Locatie: Bibliotheek Escamp aan de Leyweg 811 in Den Haag. Deelname bedraagt een paar euro per keer. U kunt zich aanmelden via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000. U hoort dan of en wanneer u kunt instromen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.