Florence DJ Studio wint Lenteprijs van € 2.500,-

Florence DJ Studio wint Lenteprijs ter waarde van € 2.500,-

Florence en stichting Trias hebben gisteren in het Nutshuis in Den Haag bij de uitreiking van de Lenteprijs een ‘lammetje’ gewonnen ter waarde van 2.500 euro. De prijs van het Fonds 1818 en de AD Haagsche Courant werd gewonnen voor het ingediende project DJ Seniors.

Opleiden tot deejays

Met het gewonnen geldbedrag wordt een Florence DJ Studio worden. Hierin kunnen actieve 60-plussers kennismaken met de fijne kneepjes van het deejay-vak. Ze worden door docenten van Trias opgeleid to heuse deejays en gaan met elkaar gezellige muziekmiddagen en -avonden organiseren binnen de verschillende woonzorglocaties van Florence.

Actiever leven

De Florence DJ Studio gaat onderdeel uitmaken van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere ouderen minder zorgkosten met zich mee. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders geluk en gezondheid te werken.

Over de Lenteprijs

De Lenteprijs is een jaarlijkse prijs van Fonds 1818 en AD Haagsche Courant. Er worden zogenoemde ‘Lammetjes’ uitgereikt aan organisaties die projecten hebben voor slimme toekomstplannen. De projectontwikkelaars kunnen 500, 1.000, 1.500, 2.000 of 2.500 euro winnen om hun toekomstgerichte voorstellen te realiseren of naar een hoger plan te tillen. Dit jaar zijn er 82 voorstellen ingediend. Stichting Florence Wenst, die zich inzet om met behulp van fondsen en sponsoring zoveel mogelijk activiteiten en ontmoetingen te organiseren, heeft de Florence DJ Studio ingediend voor de Lenteprijs.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.