Florence en Holland Dance beginnen Florence Dans Atelier

Florence en Holland Dance beginnen Florence Dans Atelier

Florence heeft samen met Holland Dance weer een nieuwe activiteit ontwikkeld voor 60-plussers die graag actief door het leven blijven gaan. Onder de naam Florence Dans Atelier worden er dansworkshops georganiseerd. Iedereen die het heerlijk vindt om weer eens lekker te dansen, wordt van harte uitgenodigd mee te doen. Tegelijkertijd wordt er bekeken of de deelname ook echt bijdraagt aan de gezondheid en het welbevinden.

Basis van de moderne dans

De deelnemers leren de basis van de moderne dans. Ze doen dit onder leiding van professionele dansdocenten van Holland Dance. De dansworkshops staan vooral in het teken van samen dansen, dans beleven en letterlijk in beweging komen. Daarnaast is er aandacht voor de ontwikkeling van de algehele (fysieke) conditie, het lichaamsbewustzijn, balans, spierkracht en flexibiliteit. Ook muziek speelt tijdens de lessen een grote rol.

 

Deelname aan onderzoek

De deelnemers doen met hun deelname tegelijkertijd mee aan een wetenschappelijk onderzoek van de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Deze organisatie heeft als missie de kennis over veroudering en vitaliteit te vergroten om zo de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren. Met het onderzoek wordt bekeken of het met regelmaat beoefenen van dansactiviteiten bijdraagt aan een betere fysieke gesteldheid en het algemeen welbevinden. Het Florence Dans Atelier maakt onderdeel uit van het Actief-programma van Florence. Florence organiseert onder de naam Actief activiteiten voor 60-plussers die bijdragen aan een actiever leven.

Elke vrijdag Florence Dans Atelier

Het Florence Dans Atelier vindt vanaf vrijdag 23 september plaats in Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208. De bijeenkomsten vinden elke week op vrijdag plaats van 11.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie en voor aanmelding kan er contact worden opgenomen via liever-actief@florence.nl of via naar 070 - 41 31 000. De eerste serie danslessen van het Florence Dans Atelier is een pilot. Daarna wordt door Florence en Holland Dance bekeken of het Atelier wordt voortgezet.

Voor wie?

Holland Dance en Florence nodigen vitale 60-plussers van harte uit om deel te nemen. Tijdens de lessen wordt er uitgegaan van de (individuele) bewegingscapaciteiten van de deelnemers. Danservaring is niet nodig.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.