Florence Klassiek Orkest Studio: met elkaar muziek maken

Florence Klassiek Orkest Studio

In expertisecentrum Gulden Huis van Florence kunnen 60-plussers vanaf vrijdag 15 juli elke week meedoen aan de Florence Klassiek Orkest Studio. Dit houdt in dat zij onder begeleiding van Koorenhuis-muziekdocent Benson Walch samen gaan spelen in een heus klassiek orkest.

Muzikaal en gezellig

“We beginnen rustig aan met een toegankelijk repertoire”, aldus docent Benson Walch (25), die in 2014 zijn opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Rotterdam afrondde en momenteel het laatste jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit in Utrecht volgt. “En dan gaan we kijken wat we met elkaar kunnen bereiken in een echt orkest. Het wordt gegarandeerd heel muzikaal en erg gezellig.”

Voor 60-plussers

De Florence Klassiek Orkest Studio is bedoeld voor 60-plussers. Ervaring met een muziekinstrument is noodzakelijk. Toch kan iemand die nog nooit heeft gespeeld, maar wel interesse heeft, zich opgeven. “We kijken dan naar de eventuele mogelijkheden die er zijn”, zegt Benson, die muzieklessen geeft op basisscholen. “Iemand kan bijvoorbeeld beginnen met slagwerk, maar alles is wel afhankelijk van het niveau van de rest van de groep.” Zelf is Benson muziekdocent, slagwerker, drummer, pianist, contrabassist, zanger en dirigent. “In Gulden Huis staat een piano. Als mensen geen instrument meer hebben, kunnen we zoeken naar een oplossing.”

Muzikale herinneringen

Volgens Benson is er niets mooier dan spelen in een klassiek orkest. “Het is natuurlijk geweldig om solo op een muziekinstrument te spelen, maar wanneer je met elkaar in een groep hetzelfde nummer speelt, wordt dat gevoel alleen maar mooier en groter”, zo is zijn eigen ervaring. “Je voelt de muziek nóg beter. En het mooie van muziek spelen is ook dat iedereen zijn eigen herinneringen of gevoel erbij heeft. Deelname aan de Florence Klassiek Orkest Studio zal dan ook voor iedereen een intense ervaring worden.”

Elke vrijdag

De Florence Klassiek Orkest Studio vindt elke vrijdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Instroom is op elk moment mogelijk. De studio wordt gehouden in expertisecentrum Gulden Huis van Florence aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Deelname bedraagt een paar euro per keer. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via naar 070 - 41 31 000.

Actiever leven

De Florence Klassiek Orkest Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere ouderen minder zorgkosten met zich mee. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders geluk en gezondheid te werken

Samenwerking met Koorenhuis

De Florence Klassiek Orkest Studio wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis, de Haagse organisatie voor kunstonderwijs voor iedereen in Den Haag. Koorenhuis werkt binnen de sector zorg en welzijn samen met maatschappelijke organisaties aan de ontwikkeling van projecten op het snijvlak van kunst en participatie.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.