Florence Kook Studio: gezellig samen koken én lekker eten

Florence Kook Studio: gezellig samen koken én lekker eten

Niets is zo gezellig als met elkaar koken, ondertussen het nodige aan kookervaring opdoen, en daarna alles lekker opeten. Het is dan ook niet voor niets dat Florence en Kookstudio Let’s Cook Together de Florence Kook Studio hebben opgezet. Hier kunnen actieve 60-plussers vanaf 19 mei acht weken lang elke vrijdag met elkaar letterlijk de keuken in. Elke kookbijeenkomst wordt er in een ander thema allerlei lekkers bereid, van Frans en Spaans tot Indonesisch en Thais. Komt u ook koken?

 

Aan de slag met een driegangenmenu 

De Florence Kook Studio wordt gegeven in Kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk van Freek Vermolen. Hier worden al jaren allerlei kookworkshops gegeven. "De deelnemers van de Florence Kook Studio gaan onder begeleiding van een chef-kok aan de slag", vertelt Freek. "Elke week wordt er gewerkt aan een driegangenmenu. We verdelen de groep over het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert. In kleinere groepen gaat iedereen aan de slag. We staan aan hetzelfde keukenblok, dus we zien precies wat we allemaal doen."

 

Kookervaring opdoen

De chef-kok fungeert volgens Freek tijdens de bijeenkomsten als een coach. "Bij het bereiden van sommige gerechten heb je bepaalde technieken nodig en die worden uitgelegd, maar ook wanneer een deelnemer een vraag heeft, komt hij langs om te laten zien hoe iets moet. De Florence Kook Studio is dus niet alleen gezellig, als deelnemer doe je echt de nodige kookervaring op. Als alle gerechten zijn bereid, gaan we met elkaar aan tafel om alles te proeven en op te eten. Mijn ervaring is dat iedereen dit altijd heel leuk en gezellig vindt. Je voelt je een soort van trots als je zelf hebt bijgedragen aan zo’n lekker diner."

 

Wekelijks ander thema

Om de deelnemers zoveel mogelijk kennis te laten maken met de verschillende keukens, staat elke kookbijeenkomst van de Florence Kook Studio in het teken van een ander thema. "We beginnen op 19 mei bijvoorbeeld met de Franse keuken", vertelt Freek. "We maken dan rosbiefrolletjes à la Waldorf, een caesarsalade met gegrilde kip en gevulde flensjes met rum, crème en kersensaus." De andere middagen wordt er gekookt in de thema’s ‘Spaans’ (26 mei), ‘Italiaans’ (2 juni), ‘Portugees’ (9 juni), ‘Indonesisch’ (16 juni) en ‘Thais’ (23 juni). "Op vrijdag 30 juni gaan we koken met het thema ‘Gezond’ en tijdens de laatste bijeenkomst, op vrijdag 7 juli, gaan we werken aan een verrassingsmenu."

 

Acht bijeenkomsten op vrijdag

De Florence Kook Studio bestaat uit acht bijeenkomsten. Deze vinden vanaf 19 mei tot 3 juli elke vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur plaats in de Kookstudio Let’s Cook Together aan de Koopmansstraat 5M in Rijswijk. Deelname bedraagt € 120,-. Met de Ooievaarspas krijgt u 50 procent korting. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl en 070 - 41 31 000.

 

Actiever leven

De Florence Kook Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.