Florence Korenslag opengesteld voor alle soorten koren

Florence Korenslag opengesteld voor alle soorten koren

Het nieuwe evenement Florence Korenslag dat in december voor de eerste keer wordt gehouden, wordt opengesteld voor alle soorten zangkoren. In eerste instantie was het de bedoeling dat de eerste editie in het teken stond van kinderkoren, maar die blijken schaars en volgeboekt voor kerst. Om die reden kunnen nu alle koren meedoen aan Florence Korenslag. Aanmelden kan nog tot en met 15 november.

Aanmelden voor Korenslag 2017 

Met Florence Korenslag gaan de deelnemende zangkoren in een aantal voorronden en een finale met elkaar de muzikale en vocale strijd aan. Elk koor krijgt 30 minuten. Het evenement vindt plaats op zondag 10 en zondag 17 december. Koren van alle leeftijden en alle genres kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Voorronden en finale Korenslag 2017

De voorronden van de eerste Florence Korenslag vinden op zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de woonzorgcentra Vredenburch in Rijswijk, Duinhage en Houthaghe in Den Haag. De drie winnaars van de voorronden strijden met elkaar in de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag. De finale wordt gepresenteerd door Rata Kloppenburg, musicerend performer, celliste, coach en docente. Een jury beoordeelt alle optredens. Juryvoorzitter tijdens de finale is Helmi Verhoeven, zangcoach en -docente. De drie koren die in de finale komen, vallen sowieso in de prijzen. De eerste prijs bestaat uit de Korenslag Bokaal en 750 euro. De tweede en derde prijs bestaan uit 250 euro.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is met het nieuwe culturele evenement Florence Korenslag begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties. Jaarlijks worden onder de naam Florence Cultuur ook het Florence Concours, Florence Swingt en de Florence Musicals georganiseerd. Met Florence Korenslag kunnen bewoners en wijkbewoners genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en zeker op dat van ouderen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.