Florence krijgt erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'

Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' voor Florence

Vandaag is het de Dag van De Mantelzorg. En op deze dag ontvangen tien Haagse werkgevers, onder wie Florence, de gemeentelijke erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) overhandigt de erkenning vandaag op het New World Campus. Naast Florence ontvangen ook de Haagse Hogeschool, Haaglanden Medisch Centrum, ‘s Heerenloo, Holland Casino, Nationale Nederlanden, PEP Den Haag, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Woonzorgcentra Haaglanden en XTRA de erkenning.

Mantelzorg werkt!

De gemeente Den Haag is de eerste grote gemeente in de Randstad die werkgevers stimuleert om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te realiseren. Eind 2016 is de gemeente begonnen met het innovatieve project ‘Mantelzorg werkt!’ Hiermee worden werkgevers geënthousiasmeerd, geïnformeerd en ondersteund om hun werkende mantelzorgers te helpen bij het realiseren van een goede werk-mantelzorgbalans. Ondertussen nemen vijftien organisaties deel aan het project, waarvan tien organisaties vandaag de erkenning ontvangen en vijf in 2018. Er is nog ruimte voor organisaties om in 2018 aan te sluiten.

Koplopers in de regio

“Ik ben blij dat we ons eerste doel hebben behaald dankzij de maatschappelijke betrokkenheid die deze koplopers in de Haagse regio hebben getoond,” aldus de wethouder. Florence zet zich graag in voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid om overbelasting van werknemers te voorkomen. Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt ook steeds belangrijker. Op dit moment is één op de zes werknemers in Nederland mantelzorger. In de zorg verleent al één op de vier werknemers naast hun baan mantelzorg. De komende tien jaar is de verwachting dat het aantal mantelzorgers verdubbelt. Het is daarom belangrijk goede mogelijkheden te bieden om werk en mantelzorg te combineren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over ondersteuning voor mantelzorgers op www.florence.nl/mantelzorg en www.denhaagmantelzorg.nl.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.