Florence onder regulier toezicht inspectie

verpleegkundige client

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft laten weten dat op basis van voldoende vertrouwen en gerealiseerde verbeteringen Florence niet langer onder vervolgtoezicht staat. Sinds vorige maand voert de inspectie weer regulier toezicht.

Inspectie tevreden en positief

Het besluit van de inspectie geeft aan dat Florence de zorgverlening sterk heeft verbeterd. De inspectie verwacht het komende jaar geen toezichtbezoeken te brengen bij Florence. ‘Florence heeft voortvarend en doortastend verbeterkracht getoond op al haar intramurale locaties voor langdurige zorg aan kwetsbare ouderen’, concludeert de inspectie in het eindrapport. ‘Op basis van voldoende vertrouwen en gerealiseerde verbeteringen op alle gestelde aandachtspunten heeft de inspectie geen aanleiding meer voor geïntensiveerd toezicht op de organisatie.’

Willen leren en verbeteren

De inspectie is tot het positieve besluit gekomen, omdat Florence de kwaliteit van zorg zodanig heeft verbeterd, dat extra controles niet langer nodig zijn. Volgens de IGZ heeft Florence zich binnen relatief korte tijd verbeterd op alle gestelde aandachtspunten. Daarnaast ziet de inspectie bij de medewerkers en het management een cultuur van continu willen leren en verbeteren en heeft er vertrouwen in dat Florence de kwaliteit en veiligheid van de zorg blijft bieden. Ook spreekt de IGZ zich positief uit over de open en transparante houding van Florence. “Florence stelt zich voldoende toetsbaar op ten opzichte van de inspectie en de eigen Raad van Toezicht”, aldus de inspectie.

Aandacht blijft

Het positieve nieuws van de IGZ betekent overigens niet dat Florence nu klaar is met de noodzakelijke verbeteringen en veranderingen. Florence gaat zeker niet achterover leunen. Kwaliteit van zorg vraagt altijd om de aandacht, zeker gezien de ontwikkelingen binnen de sector.

Meer informatie

Op onze website, www.florence.nl/igz-dossier, hebben wij een digitaal dossier geplaatst. Hier vindt u alle informatie rondom de bezoeken van de IGZ. Hiermee willen wij u een duidelijk en transparant overzicht geven van de ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.