Florence ondertekent intentieverklaring 'Mantelzorg Werkt!'

Florence ondertekent intentieverklaring 'Mantelzorg Werkt!'

Florence ondertekent vandaag de intentieverklaring 'Mantelzorg Werkt!' met de gemeente Den Haag. Florence doet dit samen met zeven andere Haagse organisaties: Nationale Nederlanden, Holland Casino, Haaglanden Medisch Centrum, PEP Den Haag, Woonzorgcentrum Haaglanden, ’s Heerenloo en Xtra.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Volgens wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn en Sport vervult Florence samen met de andere organisaties een voorbeeldrol voor andere werkgevers in Den Haag. Met 'Mantelzorg Werkt' worden  oplossingen gezocht voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, waarmee een vooruitstrevend en aantrekkelijk werkgeverschap wordt getoond. Een van belangrijke punten binnen ‘Mantelzorg Werkt!’ is dat de combinatie van werk en mantelzorg bekend is en bespreekbaar wordt gemaakt. Alleen op die manier kan er worden gekeken naar oplossingen als het inzetten van verlofuren, het aanpassen van het rooster en respijtzorg. Op die manier komt er voor de werknemer een betere balans tussen werk en privé.

Meedenken met werknemers

Met de ondertekening van de intentieverklaring bekrachtigen de werkgevers hun deelname aan het project ‘Mantelzorg Werkt!' van de gemeente. Een op de zes werknemers in Nederland neemt de zorg voor een familielid op zich. De verwachting is dat dat aantal in de komende tien jaar verdubbelt. Het is daarom extra belangrijk dat werkgevers meedenken met hun werknemers die in hun vrije tijd ook mantelzorger zijn.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.