Florence Ouderenpoli helpt drukke huisarts in complexe zorg voor ouderen

Florence Ouderenpoli helpt drukke huisarts in complexe zorg voor ouderen

Door veranderingen in de zorg blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Vaak is thuiszorg niet voldoende en is er ook gespecialiseerde behandeling noodzakelijk. Huisartsen krijgen steeds vaker te maken met de complexe zorg voor ouderen. Florence heeft een half jaar geleden de Florence Ouderenpoli opgericht. Hierin zitten specialisten klaar om de huisarts te ondersteunen. Na een succesvolle pilotperiode is de Ouderenpoli nu officieel van start.

Samenwerken aan zorg ouderen 

De Florence Ouderenpoli is door Florence in het leven geroepen om met de huisartsen samen te werken aan de zorg voor ouderen. De huisartsen krijgen op hun spreekuren steeds vaker te maken met kwetsbare ouderen met een complexe zorgvraag. Ouderen hebben vaak meerdere problematieken op het gebied van zorg en welzijn waar niet een pasklaar antwoord op te geven is. De huisarts kan in die gevallen terecht bij de Florence Ouderenpoli.

Gespecialiseerde ouderenzorg

De Florence Ouderenpoli is, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in de behandeling van ouderen. De behandelaren werken dagelijks met de (tijdelijke) bewoners van de verpleeghuizen van Florence aan hun gezondheid en welbevinden. Het grote voordeel van de Florence Ouderenpoli is dat alle kennis en benodigde disciplines en behandelingen op één plek aanwezig zijn: ouderengeneeskunde fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologische diagnostiek en behandeling, casemanagement (dementie), valpreventie, stervensbegeleiding en polyfarmacie (gebruik van vijf of meer geneesmiddelen).

 

Uitgebreid onderzoek thuis

De specialist Ouderengeneeskunde kan op verzoek van de huisarts bijvoorbeeld ook bij de oudere patiënt thuis langsgaan voor een zogeheten ‘geriatrisch assessment’. Dit is een uitgebreid onderzoek waarbij onder meer wordt gekeken naar de gezondheid en de woonsituatie van de ouderen. Op basis daarvan kunnen de huisarts en de specialist Ouderengeneeskunde besluiten welke acties en behandelingen er nodig zijn. Mét elkaar wordt er gezorgd dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, zo comfortabel mogelijk met de juiste zorg én behandeling.

Minder ziekenhuisopnames

Florence maakt het met de Ouderenpoli de huisarts makkelijker en kan zijn of haar patiënt verder begeleiden en behandelen. Huisartsen benaderen Florence inmiddels al voor die specifieke ouderenzorgkennis. De huisartsen en de Florence Ouderenpoli zorgen niet alleen voor een betere kwaliteit van leven voor de ouderen, maar voorkomen door de samenwerking ook onnodige ziekenhuisopnames. Een huisarts die signaleert dat er meer zorg nodig is, hoeft de patiënt nu niet direct op te laten nemen, maar schakelt de Florence Ouderenpoli in. Ouderen kunnen zich ook zelf aanmelden bij de Florence Ouderenpoli, maar hebben daarvoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. De Florence Ouderenpoli is bereikbaar via ouderenpoli@florence.nl en 070 - 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.