Florence Uitburo Haagse Hout kanshebber Vitaliteitsaward

Florence Uitburo Haagse Hout kanshebber Vitaliteitsaward

In alle stadsdelen vinden deze weken bijeenkomsten plaats waarbij kanshebbers op de Vitaliteitsawards hun projecten presenteren. De Vitaliteitsaward wordt in elk stadsdeel door de gemeente Den Haag uitgereikt aan organisaties of bewoners die initiatieven ontwikkelen om Den Haag seniorvriendelijker te maken. Bijvoorbeeld door bewoners te motiveren actief te blijven, door eenzaamheid tegen te gaan en door voorzieningen voor iedereen toegankelijk, passend en veilig te maken. In Haagse Hout doet Florence mee met de oprichting van een Uitburo. 

Uitburo verbindt aanbod in wijk 

“Er gebeurt enorm veel in de wijk Haagse hout, iedereen timmert aan de weg, alleen weten we dit niet altijd van elkaar”, stelt Martin van Wijngaarden,

coördinator vrijwilligerswerk en horeca bij Florence expertisecentrum Mariahoeve. “Het idee wat ik heb is simpel: het verbinden van het aanbod in deze wijk. Waar kun je naar een koor luisteren, biljarten, kaarten, een busuitje regelen, lekker eten, je verjaardag vieren, vervoer van en naar iets toe regelen, een keer mee naar ADO Den Haag? Kortom, alles wat met uitgaan te maken heeft in deze wijk, komt in de Uitgids Haagse Hout. Daarnaast hebben we al de Twitter-pagina @Uitburo-Florence in het leven geroepen. Hierop staan alle uitstapjes die Florence voor bewoners van Haagse Hout vanuit de locaties Mariahoeve, Oostduin en Het Schakelpunt organiseert. Als we met alle wijk- en welzijnsorganisaties in de wijk onze krachten zouden bundelen, bereiken we alle inwoners van Haagse Hout.”

Over seniorvriendelijke stad

Eind 2014 trad Den Haag als eerste Nederlandse stad toe tot het netwerk van 'age friendly cities' van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De Wereldgezondheidsorganisatie onderscheidt acht gebieden waarop een seniorvriendelijke stad goed moet scoren, zoals huisvesting, mobiliteit, zorg en werkgelegenheid. Begin 2015 heeft de gemeente aan Haagse ouderen gevraagd hoe zij hun wijk op die punten beoordelen. De uitkomsten worden gebruikt voor verdere verbetering van het ouderenbeleid. In Den Haag wonen ruim 70.000 65-plussers en hun aandeel binnen de stedelijke bevolking groeit. Ouderen geven aan dat zij zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen en dat zij actief en zinvol bezig willen zijn. Het beleid is erop gericht ouderen hierbij optimaal te ondersteunen.

 

Uitreiking vitaliteitsawards

Op donderdag 2 juni worden de Vitaliteitsawards uitgereikt door wethouder Karsten Klein van Zorg en Welzijn. In elk stadsdeel is een winnaar.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.