Florence Vlog Studio: maak een digitaal dagboek

Florence Vlog Studio: maak een digitaal dagboek

Vloggen is voor alle leeftijden en kan ook door alle leeftijden worden gedaan. Voor Florence reden om met een leuke en moderne nieuwe activiteit te beginnen: de Florence Vlog Studio. Hierin kunt u als actieve 60-plusser aan de slag met het maken van videofilmpjes voor YouTube, waarin u vertelt over uw eigen leven en over de stad Den Haag. Wie weet wordt u wel 'Dé Haagse Stadsvlogger van 2018'.

Florence Vlog Studio: uw leven en interesses delen 

Vloggen is hip. Velen vertellen met vloggen op het onlinevideokanaal YouTube over hun eigen leven en hun interesses. Eerlijk is eerlijk, de meeste vloggers zijn tussen de 11 en 27 jaar oud. Toch zijn er steeds meer ouderen die ook aan de slag gaan met dit moderne medium. En waarom ook niet? Als oudere heeft u misschien nog wel veel meer te vertellen over het leven en de stad waarin u woont. Florence begint daarom vanaf donderdag 21 december met de Florence Vlog Studio. Op die manier krijgt u de kans om ook een van die vele beroemde vloggers te worden.

Leren filmen, monteren en video’s plaatsen

In de Florence Vlog Studio leert u onder leiding van fotograaf en videomaker Ruud van den Houte hoe u kunt vloggen. Natuurlijk vertelt Ruud eerst meer over het fenomeen dat in 2002 langzaam opkwam. Daarna legt hij van alles uit: Hoe maak je video’s? Welke cameratechnieken zijn er? Hoe vertel je een verhaal? Hoe presenteer je jezelf en interview je mensen? Hoe monteer je? En hoe plaats je een vlog op YouTube en zorg je voor volgers? Ruud leert het u allemaal. Op donderdag 25 januari gaat u samen met Ruud naar Omroep West. Hier krijgt u een workshop over de rol van vloggen in de media.

'Dé Haagse Stadsvlogger van 2018'

Het idee achter de vlogs die wij gaan maken in de Florence Vlog Studio, is dat alle deelnemers gaan vertellen over zichzelf en over de stad Den Haag. Op 8 maart 2018 reikt wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) aan een van de deelnemers een prijs uit onder de titel 'Dé Haagse Stadsvlogger van 2018'.

Florence Vlog Studio: elke donderdag

De Florence Vlog Studio begint op donderdag 21 december en vindt daarna plaats op 11, 16, 18, 25 en 30 januari, 1, 8 en 15 februari en 1 maart. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 11.30 uur op donderdag en 14.00 tot 15.30 uur op dinsdag en vinden plaats bij Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag (Escamp). Deelname bedraagt een paar euro per keer. Aanmelden via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.