Foto’s maken en bewerken in Florence Foto Studio in Voorburg

Foto’s maken en bewerken in Florence Foto Studio in Voorburg

Florence Actief biedt in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet twee nieuwe series van de Florence Foto Studio. Eerder werd deze reeks al succesvol gegeven in de bibliotheeklocatie in Rijswijk. Nu is Voorburg aan de beurt. Dat betekent dat actieve 60-plussers die van fotograferen houden, mee kunnen doen aan een leuke en leerzame activiteit. Naast foto’s maken leert fotograaf Ruud van den Houte hen ook de foto’s te bewerken. De Florence Foto Studio wordt twee keer gegeven.

Fijne kneepjes fotografievak

De deelnemers van de Florence Foto Studio gaan aan de slag als een ware professional. Onder leiding van fotograaf Ruud van den Houte leren ze de fijne kneepjes van het fotografievak. Ze leren onder meer welk effect een bepaalde lichtrichting heeft op het fotograferen van bijvoorbeeld een portret of stilleven. Ook gaan de deelnemers op pad om mooie plaatsjes te schieten. Bij terugkomst wordt uitgelegd hoe de foto’s op de computer kunnen worden bewerkt, zodat de beelden nog meer tot hun recht komen. Ook wordt uitgelegd hoe de foto’s op social media kunnen worden gezet en hoe er met een onlinefotoservice een mooie afdruk wordt gemaakt. De deelnemers bezoeken ook een fototentoonstelling met elkaar.

Gedeelde interesse

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”


Deelname in oktober of november

De eerste Florence Foto Studio vindt plaats vanaf 18 oktober. In november vindt een tweede serie plaats van vijf bijeenkomsten. De cursusdagen zijn op woensdag en duren van 11.00 tot 12.30 uur.

  • Eerste cursusserie: woensdagen 18 en 25 oktober, 1, 15 en 22 november.
  • Tweede cursusserie: woensdagen 29 november, 6, 13 en 20 december en 10 januari.

De Florence Foto Studio wordt gehouden in Bibliotheek aan de Vliet aan de Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. 

Kosten en aanmelden

Deelname aan de Florence Foto Studio bedraagt 40 euro. Leden van de bibliotheek genieten korting en betalen 30 euro. Niet-leden betalen 40 euro. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl of 070 - 41 31 000. U kunt zich ook aanmelden aan de balie bij de bibliotheek of via de activiteitenagenda op www.bibliotheekaandevliet.nl. Deelnemers moeten een eigen fotocamera of smartphone meenemen. Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.