Gratis gezondheidscheck 60-plussers in Wassenaar en Voorschoten

Gratis gezondheidscheck voor 60-plussers in Wassenaar

Florence biedt in Voorschoten en op diverse locaties in Wassenaar een gezondheidscheck voor 60-plussers aan. De controle wordt uitgevoerd door een huisverpleegkundige. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Diverse metingen 

Mensen van 60 jaar en ouder kunnen zich zonder verwijzing van de huisarts aanmelden voor de gezondheidscontrole. Zij krijgen vervolgens een gesprek met de huisverpleegkundige van Florence waarbij onder meer wordt ingegaan op de persoonlijke gezondheid- en het welzijnssituatie. Daarnaast wordt de bloeddruk, het bloedsuiker, de cholesterol en het gewicht gecontroleerd. De huisverpleegkundige verwijst indien noodzakelijk door naar de huisarts.

Advies en praktische tips

De huisverpleegkundige heeft brede kennis van de gezondheidszorg. Ook kent zij de diverse voorzieningen in de wijk. Daarmee kan zij de wijkbewoners heldere informatie geven en hen goed op weg helpen. De huisverpleegkundige van Florence geeft bijvoorbeeld advies bij het aanvragen van hulpmiddelen en het innemen van medicijnen. Ook biedt zij hulp bij het leren leven met een chronische aandoening, het omgaan met verdriet of het zoeken naar een oplossing voor gevoelens van eenzaamheid. Tijdens de gezondheidscontrole geeft de huisverpleegkundige antwoord op alle vragen over gezondheid en welzijn. Daarnaast geeft ze concrete tips en adviezen. Na een jaar volgt een oproep voor een vervolggesprek.

Locatie gezondheidscheck Wassenaar

De gratis gezondheidscheck in Wassenaar vindt van maandag tot en met vrijdag plaats op verschillende locaties. Bij het maken van de afspraak wordt bekeken welke locatie in Wassenaar het dichtstbij is.

Locatie gezondheidscheck Voorschoten

De gratis gezondheidscheck in Voorschoten vindt elke dinsdagochtend en donderdag (hele dag) plaats in woonzorgcentrum Adegeest aan de Bachlaan 21.

Aanmelden

Bent u 60 jaar of ouder en woont u in Voorschoten of Wassenaar? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden via 070 - 41 31 000. Aan de gezondheidscheck zijn geen kosten verbonden.

Bel mij terug

*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.