Groot aantal deelnemers voor Florence Salsa Studio

Groot aantal deelnemers voor Florence Salsa Studio

In Gulden Huis van Florence vond maandag een kennismakingsworkshop plaats voor de nieuw te beginnen Florence Salsa Studio. De belangstelling was enorm. Ruim honderd mensen melden zich voor de bijeenkomst aan en maakten daarmee kennis met de salsa.

85 aanmeldingen

Dansdocenten Meike Portegies en Shamir Matheu lieten zien wat er van de Florence Salsa Studio kan worden verwacht. In totaal 85 actieve 60-plussers besloten zich maandag definitief aan te melden voor de workshopserie. Omdat de belangstelling zo groot is, gaan er vanaf volgende week drie salsa-groepen in Gulden Huis van start.

Werken aan evenwicht

Tijdens de Florence Salsa Studio wordt er gewerkt in dansduo’s. De deelnemers gaan allerlei dansbewegingen richting de salsa leren. “Het mooie daarvan is dat je niet alleen lekker in beweging bent, maar bijvoorbeeld ook leert hoe je beter je evenwicht kunt behouden“, aldus Meike Portegies.

Actiever leven

De Florence Salsa Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op actieve 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor ouderen aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.