Haagse Stadsspelen : actieve hardlopende 60-plussers gezocht

Haagse Stadsspelen : actieve hardlopende 60-plussers gezocht

Op 1 juli vindt op het Sportcampus Zuiderpark de afsluiting plaats van de Haagse Stadsspelen, hét sportevenement van de Hofstad. Florence Actief maakt onderdeel uit van dit sportieve evenement en organiseert die dag onder meer een hardloopwedstrijd voor actieve 60-plussers. Om zoveel mogelijk deelnemers te krijgen, doet Florence graag een extra oproep.

Drie kilometer, 150 euro aan prijzengeld 

Want hoe meer deelnemers, hoe spannender de wedstrijd en hoe gezelliger het wordt. Bovendien laten alle deelnemers met elkaar zien dat hardlopen een sport is voor álle leeftijden en dat hardlopen goed is voor lichaam én geest. Wie hardloopt, is meer ontspannen en heeft een rustiger brein. De hardloopwedstrijd die Florence Actief om al die redenen graag organiseert, vindt tijdens de Haagse Stadsspelen op zaterdag 1 juli om 10.30 uur plaats. Het parcours bestaat uit drie kilometer. Degene die het eerste over de finish komt, gaat er met 150 euro aan prijzengeld vandoor. Een mooie bijdrage aan bijvoorbeeld nieuwe hardloopschoenen of de contributie voor een hardloopvereniging. Aanmelden voor de hardloopwedstrijd kan via liever-actief@florence.nl en via 070 – 41 31 000.

Letterlijk in beweging

Florence Actief, onderdeel van de gezondheid- en zorgorganisatie Florence, zet 60-plussers graag letterlijk in beweging. Dit gebeurt met diverse activiteiten die worden georganiseerd in de regio Haaglanden. Zo zijn er actieve 60-plussers die wekelijks hiphopmoves leren, de salsa dansen, fotograferen, sieraden maken en werken aan een musical. Florence Actief wil met al deze activiteiten bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de deelnemers. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Ook om die reden organiseert Florence Actief de hardloopwedstrijd. Kijk voor een volledig overzicht van de Florence Actief-activiteiten op www.florence.nl/actief.

Haagse Stadspelen

De hardloopwedstrijd voor 60-plussers is onderdeel van de afsluiting van de Haagse Stadsspelen 2017 die door de Gemeente Den Haag sinds februari dit jaar op diverse plekken in Den Haag wordt georganiseerd. Op 1 juli worden de Haagse Stadsspelen afgesloten met een groot stedelijk evenement in en rondom de nieuwe Sportcampus Zuiderpark aan de Meester P. Droogleever Fortuynweg 24. De Gemeente Den Haag wil met de Haagse Stadsspelen, net als Florence Actief, de 60-plussers in Den Haag een aantrekkelijk beweegprogramma aanbieden. In overleg met de Gemeente Den Haag levert Florence Actief hieraan een actieve bijdrage.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.