Happy Fit: gezond trakteren en bewust boodschappen doen

Happy Fit: gezond trakteren en bewust boodschappen doen | Rijswijk

Gezond eten is niet altijd eenvoudig, want wat is nu gezond en wat niet? Wat maakt dat het ene product beter is voor uw gezondheid dan het andere? En wat kan uw kind trakteren als hij of zij jarig is? Kan dat gezond zijn én leuk? Om al deze vragen te beantwoorden organiseert Florence in het kader van het project Happy Fit een workshop Gezonde Traktaties én speciale supermarktrondleidingen in Rijswijk.

Programma Happy Fit voor ouders en kinderen 

Fit en actief blijven, maakt sterk. De gemeente Rijswijk, GGD Haaglanden, Schoolformaat, Welzijn Rijswijk, Jeugdgezondheidszorg (JGZ), De Jutters, Sport en Evenementen Haaglanden (SEH) en Florence hebben daarom het programma Happy Fit samengesteld. Met Happy Fit worden kinderen en hun ouders in Rijswijk geholpen om gezond te blijven en in beweging te komen. Binnenkort gebeurt dat met een gezonde traktatie-workshop en rondleidingen door de plaatselijke supermarkten.

Workshop Gezonde Traktaties

Wanneer je als kind jarig bent, hoort daar natuurlijk een leuke traktatie bij. Alleen het is niet altijd makkelijk om iets leuks te bedenken, en al helemaal niet iets leuks wat ook nog gezond is. Om kinderen en hun ouders daarbij te helpen vindt er op maandag 27 februari, in de voorjaarsvakantie, de workshop Gezonde Traktaties plaats. De workshop wordt gegeven door een diëtiste van Florence bij korfbalvereniging Refleks aan de Schaapweg 2D in Rijswijk. Kinderen kunnen, eventueel samen met hun ouders, knutselen met groenten en fruit. Na afloop mogen de gezonde traktaties mee naar huis worden genomen. Ook krijgen ze een folder mee met meer voorbeelden. Kinderen van 7 tot en met 9 jaar kunnen van 10.00 tot 11.00 uur meedoen en kinderen van 10 tot en met 12 jaar van 11.00 tot 12.00 uur. Opgeven kan via ontdekkers@se-haaglanden.nl en via 070 - 307 08 11.

Rondleidingen door de supermarkt

Na de voorjaarsvakantie worden er in het kader van Happy Fit door de diëtiste van Florence rondleidingen aan ouders gegeven in diverse supermarkten in Rijswijk. Er wordt tijdens de rondleiding uitleg gegeven over wat gezonde en minder gezonde voedingsmiddelen en producten zijn. Ook wordt er meer verteld over wat nu precies de verschillen zijn tussen al die producten die juist zo op elkaar lijken. Na de rondleiding is het makkelijker om gezondere keuzes te maken. Aanmelden voor de rondleidingen kan alvast via dietist.vodi@florence.nl en via 070 - 41 31 000. Zodra de data bekend zijn, krijgen de inschrijvers een uitnodiging.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.