Hitteplan in werking bij Florence

Hitteprotocol en Hitteplan in werking bij Florence

Voor deze week is een hittegolf voorspeld. Florence volgt hierbij het Nationaal Hitteplan in de verzorging van de bewoners en de thuiszorgcliënten. 

Gezondheidsrisico voor ouderen

Het Nationaal Hitteplan is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Nederlandse Rode Kruis, brancheorganisatie voor zorgondernemers ActiZ en GGD-Nederland. Het Nationaal Hitteplan wordt actief als er een periode van aanhoudende hitte wordt verwacht (vier of meer dagen temperaturen van meer dan 27 graden). Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. Florence heeft ook een eigen hitteprotocol dat al ingaat zodra het warm wordt.

Genoeg vocht en uit de warmte

In alle expertise- en woonzorgcentra van Florence wordt de komende hitteperiode onder meer gezorgd dat de bewoners de koelte op zoeken en dat zij minstens twee liter vocht verspreid over de dag innemen. Volgens het protocol wordt er om het half uur water aangeboden. Daarnaast worden er minerale dranken, bouillon, verse fruitsappen, tomatensap en melk geschonken en krijgen bewoners en cliënten waterijsjes. Ook het personeel zelf moet regelmatig drinken. Naast een goed vochtbalans draagt een goed, gezond en regelmatig eten bij. Medewerkers van Florence gaan mensen ook thuis helpen bij onder andere het innemen van voldoende vocht. Thuiszorgcliënten worden extra in de gaten gehouden, ook bij het bewaren van hun medicijnen.

Luchtig kleden en weinig inspanning

Medewerkers gaan verder letten of bewoners en cliënten zich luchtig genoeg kleden, of ze niet op het heetst van de dag buiten gaan zitten en dat gezicht, hals en polsen regelmatig met een koud, nat washandje worden koel gehouden. De kamers worden extra geventileerd en inspanning, bijvoorbeeld het volgen therapie, gedurende de dag wordt vermeden. Florence werkt volgens het eigen hitteprotocol zolang de warmte aanhoudt.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.