In december: Alzheimer Cafés in Haagse Hout en Loosduinen

In december: Alzheimer Cafés in Haagse Hout en Loosduinen

In Loosduinen en in Haagse Hout vinden in de maand december weer Alzheimer Cafés plaats. Mensen met beginnende dementie, hun partners, kinderen, familieleden, professionals uit de zorg en andere belangstellenden zijn van harte welkom om langs te komen.

Alzheimer Café Loosduinen

Het Alzheimer Café Loosduinen vindt plaats op donderdag 8 december en staat in het teken van ‘de rol van de huisarts bij dementie’. Wat kan de huisarts betekenen voor iemand met dementie? Hoe betrekt de huisarts de mantelzorger erbij? Is de huisarts in staat om een diagnose te stellen? Deze en andere vragen komen aan bod. Gastspreker is Roland van Roosmalen, huisarts in Den Haag. Het Alzheimer Café Loosduinen vindt plaats aan de Mozartlaan 211a in Den Haag. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De locatie is bereikbaar met tramlijn 3, halte Mozartlaan. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren bij de seniorenflat Mozartduin.

Alzheimer Café Haagse Hout

Het thema van het Alzheimer Café Haagse Hout op woensdag 14 december is ‘gedragsveranderingen en vormen van dementie’. Olav Wagenaar, klinisch neuropsycholoog, vertelt hoe iemand zich als gevolg van dementie anders kan gaan gedragen. Iemand kan bijvoorbeeld snel boos of achterdochtig worden, of zich steeds meer willen terugtrekken. Wat is hier de oorzaak van? Hoe kun je hiermee omgaan? Het Alzheimer Café Haagse Hout vindt plaats in wijk- en dienstencentrum Mariahoeve aan de Ivoorhorst 155. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt ongeveer tot 21.00 uur. Wijk- en dienstencentrum Mariahoeve is bereikbaar met tramlijn 6 en bus 24, halte Reigersbergenweg. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren in de buurt.

Meer informatie

Voor meer informatie over beide Alzheimer Cafés kunt u contact opnemen met programmacoördinator Jozien Wolthers via jwolthers@cardia.nl of via 06 - 13 80 21 18.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café Loosduinen wordt georganiseerd door de zorg- en welzijnsorganisaties Cardia, Evita, Florence, HWW Zorg, Nebo, Parnassia Groep, PEP, Stichting Eykenburg en Vóór Welzijn.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.