Informatiebijeenkomst ‘Veiligheid en vitaliteit in Benoordenhout’

Informatiebijeenkomst ‘Veiligheid en vitaliteit in Benoordenhout’

Voor bewoners die zich wel eens onveilig voelen in huis of op straat, organiseert Wijkvereniging Benoordenhout in samenwerking met zorg- en welzijnspartners, waaronder Florence, de informatiebijeenkomst ‘Veiligheid en vitaliteit in Benoordenhout’. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 5 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in het VCL aan de Oostduinlaan 50 (het voormalig Aloysius College). Besproken wordt onder meer wat u kunt doen om u veilig te voelen en hoe sociale veiligheid leidt tot sociale vitaliteit.

Lezing over gezonde leefstijl

Tinus Jongert, Lector Gezonde Leefstijl aan de Haagse Hogeschool, staat stil bij gezondheid en vitaliteit. Men zegt wel: ouderdom komt met gebreken, maar gelukkig heeft u hier zelf ook invloed op. Leefstijl en technologie kunnen behulpzaam zijn om de kwaliteit van leven te handhaven. In een wordt gekeken naar de factoren die van invloed zijn en hoe u hierover zelf de regie kunt houden om zolang mogelijk vitaal en zelfstandig te blijven. Verder geeft Guus Schouten, projectleider Volumecriminaliteit bij de gemeente Den Haag en voorheen Inspecteur bij de politie Haaglanden, u informatie over veiligheid en wat u hier voor uzelf, buren en uw wijk aan kunt doen.

Informatiemarkt

Tijdens deze middag vindt er ook een informatiemarkt plaats waar alle

samenwerkende zorg- en welzijnspartners aanwezig zijn met informatie en tips.

Zo geeft de wijkagent informatie over sloten en inbraakpreventie.  Fysiotherapeuten infomeren u over vitaliteit en valpreventie. U kunt met hen een testparcours afleggen waarbij u een balanstraining kunt ervaren. Daarnaast is de notaris aanwezig die u informatie kan geven over financiële veiligheid.

Meer informatie en aanmelden

Om u tijdens deze middag te voorzien van de juiste informatie, is het mogelijk van tevoren gerichte vragen aan te leveren. U kunt uw suggesties mailen aan info@evitazorg.nl of doorgeven via telefoonnummer 070 – 314 16 00. Via deze contactgegevens kunt u zich ook aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Graag ontvangen wij uw aanmelding en eventuele vragen vóór 30 september. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht het vervoer naar het VCL een belemmering voor u zijn, laat u dat dan direct weten bij uw aanmelding. Wij denken graag met u mee.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.