Jong klassiek talent schittert op finale Florence Concours 2017

Jong klassiek talent schittert op finale Florence Concours 2017

Het Florence Concours 2017 heeft weer laten zien dat het jong klassiek talent in onze regio talrijk is. De finale van het evenement, afgelopen zondag in woonzorgcentrum Duinhage in Den Haag, bracht prachtige optredens van 6- tot en met 18-jarigen. Zij lieten diverse klassieke werken tot in de perfectie klinken. De finale kenden twee winnaars, maar eigenlijk waren alle deelnemers winnaar van alweer de elfde editie van het drukbezochte klassieke evenement.

 

Eerste prijs Junior voor 14-jarige violiste

De eerste prijs in de categorie Junior, 12 tot en met 18 jaar, ging zondag naar de 14-jarige violiste Dasha Serck uit Voorburg. Ze speelde het langzame deel uit het Tsjaikovski ( vioolconcert en de 1e mazurka van Wieniawsky. Zij won voor haar mooie vertolking van beide stukken waarin ze prachtig doorvibreerde, een mooie toon had en heel rustig het langzame deel volhield.

Eerste prijs Mini voor 7-jarige violiste

In de categorie Mini, 6 tot 11 jaar, wist de 7-jarige Eline van Dijk uit Zeist met haar viool de jury het meest te raken. Ze speelde het rondo uit het vioolconcert nr. 5 van Friedrich Seitz. Zij won omdat zij mooi afgewerkt speelde, mooie karakters in de muziek uitbeeldde, een goed verschil tussen hard en zacht maakte, een heel goed vibrato had en zelfs één noot in de 3e positie speelde. Haar hele lichaam danste mee met de muziek. De uiteindelijk keuzes voor de jury waren moeilijk, want net als voorgaande jaren waren de finalisten in de categorieën Mini en Junior van topniveau.

Druk bezocht evenement

De finale van het Florence Concours 2017 werd druk bezocht. Niet alleen familie en vrienden van de deelnemers kwamen naar woonzorgcentrum Duinhage van Florence in De Haag, ook bewoners en cliënten en andere geïnteresseerden wisten het Florence Concours te vinden. Het Florence Concours heeft in de afgelopen elf jaar ook een vaste schare klassieke fans verzameld. Onder die fans bevinden zich vele bewoners en wijkbewoners van Florence. Voor hen is het evenement ook in eerste instantie opgezet.

Cultuur dichtbij

Florence brengt met het Florence Concours een cultureel evenement graag naar de mensen toe. Het is voor bewoners van woonzorgcentra namelijk niet altijd even makkelijk om de deur uit te gaan voor bijvoorbeeld een klassiek concert. De voorronden, de halve finale en de finale van het Florence Concours vinden met die reden altijd plaats binnen de woonzorgcentra van Florence. Ook dit jaar werden alle zondagmiddag goed bezocht.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.