Klassiek Orkest Florence zelfstandig verder: meer muzikanten welkom

Klassiek Orkest Florence zelfstandig verder: meer muzikanten welkom

Bijna anderhalf jaar geleden richtten Florence en Koorenhuis met elkaar de Florence Klassiek Orkest Studio op. De aangesloten muzikanten hebben inmiddels een mooi repertoire, vele optredens gedaan en gaan vanaf 1 januari zelfstandig verder onder de naam Atelier Klassie. 60-plussers die zich willen aansluiten, zijn van harte welkom. 

Nooit te oud voor een klassiek orkest 

Een muziekinstrument bespelen en meedoen in een orkest. Dat is droom van veel mensen, maar de meesten komen daar niet aan toe, om verschillende redenen. Ze denken niet muzikaal te zijn, ze worden niet gestimuleerd of ze hebben nooit tijd om te oefenen. En vervolgens denken ze dat ze te oud zijn. Dat dat niet waar is, bewijzen de leden van Atelier Klassie. Hierin zit een groot aantal 60-plussers dat pas sinds anderhalf jaar of zelfs korter voor het eerst zijn begonnen met spelen. En met succes. Nu speelt het orkest werken van onder anderen Bach, Purcell, Piazzolla en Tsjaikovski. Daarbij worden ze begeleid door dirigent Benson Walch van Koorenhuis. Hij heeft de werken zo bewerkt dat ook relatieve beginners de muziek kunnen spelen.

Aanmelden voor klassiek orkest

Ouderen die een instrument willen (leren) bespelen en in een echt orkest willen meedoen, vooral violisten en altviolisten, kunnen zich nog aansluiten bij Atelier Klassie. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl en via 070 – 41 31 000.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.