'Kunstknuffel' voor bewoners Dekkersduin

Kunstknuffel voor bewoners Dekkersduin

Florence en stichting Koorenhuis zijn onlangs het bijzonder project ‘Kunstknuffel’ begonnen in woonzorgcentrum Dekkersduin in Den Haag. Met het pilotproject gaan bewoners die dementie hebben, met een professionele kunstvakdocent aan de slag in verschillende kunstdisciplines: muziek en beeldend.

Zinvolle dagbesteding

Met het project wordt bekeken of deze manier van dagbesteding bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Naar verwachting krijgen herinneringen van de deelnemers tijdens de kunstbeleving weer vorm. Zeker van het beleven van muziek is bekend dat dit herinneringen oproept. Muziek is het laatste dat uit ons brein verdwijnt.

Motiveren voor meer activiteiten

Daarnaast willen Florence en Koorenhuis met de ‘Kunstknuffel’ bewoners aanspreken en motiveren om mee te doen aan meer (kunstzinnige) activiteiten. De activiteiten die de komende periode plaatsvinden, zijn bedoeld als een pilot. Als blijkt dat de activiteiten een succes worden en de deelnemers een zinvolle dagbesteding opleveren, wordt er gekeken wat er verder mogelijk is. Het project 'Kunstknuffel' is mogelijk gemaakt door Florence Wenst en Koorenhuis, via het relatienetwerk van fondsen

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.