Kwasi Kloos wint eerste editie van Florence Korenslag

Kwasi Kloos wint eerste editie van Florence Korenslag

De eerste editie van het nieuwe evenement Florence Korenslag is een feit: gistermiddag ging Kwasi Kloos uit Den Haag er met de nu al felbegeerde Florence Korenslagbokaal vandoor. De finale vond plaats in woonzorgcentrum Oostduin van Florence in Den Haag. De finale werd drukbezocht door bewoners, wijkbewoners en familieleden van de deelnemende koren. Florence en ook zeker de bewoners kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

Vier koren naar de finale 

In totaal deden er elf koren uit de Haagse regio mee aan Florence Korenslag. De voorronden vonden plaats op zondag 10 december. Vier koren gingen door naar de finale van gisteren: Inspirited, Kwasi Kloos, Oude Hollandse Nieuwe en Sing2Enjoy. Deze vier koren kregen tijdens de finale elk een half uur de tijd om hun muzikale kunsten te vertonen. Een vakkundige jury, onder voorzitterschap van zangcoach en -docente Helmi Verhoeven, beoordeelde alle optredens.

Lovende woorden

Over de zangkwaliteit van alle vier de koren was de jury zeer te spreken. Uiteindelijk werd Kwasi Kloos aangewezen als winnaar. De jury oordeelde dat het koor, onder leiding van Koos van Eijk, een hoog kwaliteitsgehalte heeft. Zij brachten zonder microfoonversterking een zeer amusant optreden met een variatie aan pakkende liedjes in het Engels en Nederlands en waren daarmee een lust voor oog en oor. Het meerstemmig a capella repertoire was bijzonder creatief verpakt in leuke, passende regievoeringen met een minimaal, maar creatief gebruik van attributen. Alle vier de koren vielen in de prijzen. De eerste prijs bestond uit de Florence Korenslagbokaal en een bedrag van 750 euro. De tweede, derde en vierde prijs bestonden elk uit 250 euro.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is dit jaar met het nieuwe culturele evenement Florence Korenslag begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties. Jaarlijks worden onder de naam Florence Cultuur ook het Florence Concours, Florence Swingt en de Florence Musicals georganiseerd. Met Florence Korenslag kunnen bewoners en wijkbewoners nu ook genieten van koormuziek en -gezang - en ze kunnen natuurlijk ook zelf meezingen.

Positieve invloed op welzijn

Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en zeker op dat van ouderen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.