Leerlingen Haganum 'leren' Tovertafel bij elkaar

Leerlingen Haganum 'leren' Tovertafel bij elkaar

Een sponsoractie om ongelooflijk trots op te zijn: leerlingen van het gymnasium Haganum in Den Haag hebben afgelopen vrijdag 6.397 euro opgehaald voor het goede doel met het houden van een lesmarathon. Met het geld willen de leerlingen een Tovertafel kopen voor de bewoners van verzorgingshuis Dekkersduin. Die kost alleen net iets meer: 6.600 euro. Maar er is nu goed nieuws: Florence Wenst doneert met hulp van fondsen het resterende bedrag.

24 uur lang lessen volgen

Dat de Tovertafel er nu echt komt, is te danken aan de enorme inzet van de ruim tachtig leerlingen. Zij gingen afgelopen vrijdagmiddag na de laatste les niet naar huis om weekeinde te vieren, maar gingen gewoon verder. In totaal volgden ze 24 uur lang diverse lessen.  Natuurlijk waren die lessen wel anders dan normaal.

Tovertafel voor Dekkersduin

De leerlingen lieten zich per uur sponsoren door vrienden, familie en kennissen. En dat levert nu de Tovertafel op voor Dekkersduin. Dit is letterlijk een tafel waarop licht en geluid wordt geprojecteerd. Dit prikkelt de zintuigen van mensen met een dementie zodanig dat zij weer contact hebben met hun omgeving en in beweging komen. Uit onderzoek van de universiteiten TU Delft en VU Amsterdam is gebleken dat de Tovertafel zeer stimulerend werkt en een erg positief effect heeft op de gesteldheid.

Kijk ook op de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/LesmarathonHaganum

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.