Leerlingen Haganum overhandigen BeleefTV aan bewoners Dekkersduin

Leerlingen Haganum overhandigen BeleefTV aan bewoners Dekkersduin

De bewoners van woonzorgcentrum Dekkersduin van Florence in Den Haag stond woensdagmiddag een mooie verrassing te wachten. Leerlingen van het gymnasium Haganum kwamen een BeleefTV brengen. De BeleefTV hadden ze zelf aangeschaft met het sponsorgeld dat ze hadden verzameld na een marathonles van 24 uur.

BeleefTV voor mensen met dementie

Niet alleen Florence, maar ook de leerlingen zelf waren trots op wat ze voor elkaar hadden gekregen. Met grote glimlachen op hun gezicht overhandigden de leerlingen dan ook de BeleefTV officieel aan de bewoners van Dekkersduin. Onder hen de 17-jarige Pien Vermeulen die met het idee voor de BeleefTV was gekomen en in de goede doelen-commissie van Haganum zit. “We wilden een sponsoractie houden voor een goed doel”, vertelt zij. “En toen dacht ik aan mijn eigen opa en oma. Zij wonen in Dekkersduin, mijn oma heeft dementie. De BeleefTV is voor haar bedoeld – en voor alle andere bewoners natuurlijk.”

24 uur les

Voor het realiseren van de BeleefTV kwamen de leerlingen met een ludieke actie. “We hebben 24 uur les gevolgd en ons daarvoor laten sponsoren”, aldus Pien. “De dag begon met onze gewone lessen, van 8.15 tot 15.15 uur. Daarna kwamen de extra lessen, tot de volgende ochtend. We kregen onder meer dansles en er kwam een bokskampioen langs die ons bokstechnieken leerde.” Slapen mochten de ruim tachtig leerlingen niet. “De bedoeling was dat we echt 24 uur les kregen. Dat was soms een beetje moeilijk, maar we hadden veel snacks voor in de nacht. Het was ook super gezellig. We ontbeten ook met elkaar.”

Digitale activiteitentafel

In totaal haalden de leerlingen van gymnasium Haganum ruim 8.500 euro op. Met een extra donatie vanuit Florence Wenst, met hulp van fondsen, werd er genoeg opgehaald voor een BeleefTV, een digitale activiteitentafel die speciaal is ontwikkeld voor mensen met dementie. De BeleefTV prikkelt de zintuigen van mensen met dementie zodanig dat zij weer contact hebben met hun omgeving en in beweging komen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.