Liedjescabaret over geheugenverlies sluit seizoen Alzheimer Café Rijswijk af

Liedjescabaret over geheugenverlies sluit seizoen Alzheimer Café Rijswijk af

Het laatste Alzheimer Café Rijswijk van dit seizoen vindt plaats op dinsdag 27 juni. En omdat het de laatste van deze reeks is, krijgt de bijeenkomst een bijzondere invulling. U kunt komen kijken naar én luisteren en meezingen met het liedjescabaret van Het Draait Om Mensen Nietwaar. 

 

Cabaret met een lach en en traan

De cabaretgroep Het Draait Om Mensen Nietwaar speelt op 27 juni hun voorstelling ‘Kijk… dat heb ik mijn hele leven al gedaan’. De voorstelling gaat over een moeder die steeds meer last krijgt van geheugenverlies. Hoe houdt zij zich staande? Hoe houdt zij de regie over haar eigen leven? Hoe gaan de mensen om haar heen om met de situatie, die steeds verandert? Het liedjescabaret brengt een lach en een traan. Als publiek kunt u regelmatig meezingen – en zult u veel herkennen van wat u ziet en hoort.

 

Mensen met dementie centraal

De naam van de cabaretgroep, Het Draait Om Mensen Nietwaar, is bewust gekozen. In het woud van regelgeving, protocollen, concurrentie en marktwerking is de boodschap van de cabaretgroep heel duidelijk dat het nog steeds om mensen gaat. De voorstellingen die Het Draait Om Mensen Nietwaar speelt, worden geschreven door Marien van den Berg. Hij is verpleegkundige en heeft jarenlang in het verpleeghuis gewerkt met mensen met dementie. Met de voorstelling laat de cabaretgroep zien waar je met dementie tegenaan loopt en wat je kunt doen.

Tijd en locatie

De bijzondere seizoensafsluiting van het Alzheimer Café Rijswijk vindt dinsdag 27 juni plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. Het cabaretprogramma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Na afloop kunt u nog even met elkaar napraten. De toegang is gratis. De voorstelling is bedoeld voor mensen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerste Alzheimer Café van het nieuwe seizoen vindt plaats op dinsdag 26 september.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.