Liever groen geluk: ‘Liever’-lezeres wint natuurlijke luchtverfrisser

Liever groen geluk: ‘Liever’-lezeres wint natuurlijke luchtverfrisser

Intratuin Pijnacker en Florence hebben vandaag een natuurlijke luchtverfrisser uitgereikt aan ‘Liever’-lezeres Virginia Meijer uit Den Haag. Virginia had, samen met een groot aantal andere inzenders, meegedaan aan de verlotingsactie in het magazine ‘Liever’ van Florence. Daarmee kon een zogeheten Areca-palm worden gewonnen. Intratuin Pijnacker stelde deze bijzondere plant gratis ter beschikking. De palm werd vrijdag in het tuincentrum uitgereikt aan Virginia door Esther van der Sluis van Florence en Melissa van Gend van Intratuin.

Niet zomaar een plant

Met de uitreiking kreeg de prijswinnares een wel heel unieke plant in handen. De Areca-palm is namelijk niet zomaar een kamerplant. Alle planten zorgen voor extra zuurstof in huis, maar dit groene exemplaar doet nog net een beetje extra zijn best. De Areca-palm zuivert ook de lucht. De palm verwijdert met gemak giftige stoffen als formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en tolueen. Dit zijn stoffen die voorkomen in vrijwel alle huishoudens en kantoren. De Areca-palm werkt dus als een natuurlijke luchtverfrisser en verbetert het binnenklimaat. Virginia gaf aan geen groene vingers te hebben, maar: “Nu ik er een heb, kan ik tegenover mijn moeder wel de indruk wekken dat het zo is!”

Liever gezond

Voor Florence, de uitgever van het magazine ‘Liever’, genoeg reden om samen met Intratuin deze palm te verloten. De plant draagt bij aan de gezondheid - en dat is ook precies waar het magazine ‘Liever’ voor staat. Met het magazine laat Florence aan alle inwoners van Haaglanden zien wat er op het gebied van gezondheid, preventie en zorg allemaal gebeurt en mogelijk is. Het tijdschrift ligt onder meer bij ziekenhuizen, huisartsen, fysiotherapeuten, de expertise- en woonzorgcentra van Florence en op alle andere openbare plekken waar mensen gebruikmaken van de zorg in Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Op de Dag van de Zorg, 12 mei, verschijnt de derde editie van ‘Liever’. Het magazine Liever is online te lezen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.