Medewerkers Jong Florence per januari in dienst van de gemeente Den Haag

Medewerkers Jong Florence per januari in dienst van de gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag neemt definitief de medewerkers van Jong Florence in dienst. Dit gebeurt per 1 januari 2017. Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar verandert er niets. De zorg blijft door dezelfde medewerkers gegeven worden, vanaf dezelfde locatie.

Onderdeel Centrum Jeugd en Gezin

"Met deze stap organiseren we de zorg voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar vanaf 1 januari vanuit één organisatie, het Centrum Jeugd en Gezin", zegt wethouder Ingrid van Engelshoven. "Dat komt de kwaliteit van de jeugdgezondheidszorg  ten goede."  

Jong Florence

Gesprekken tussen Zorggroep Florence (waar Jong Florence onderdeel van is) en de gemeente Den Haag leidden in het voorjaar al tot een gemeenschappelijk principebesluit dat de gemeente de jeugdgezondheidszorg zelf zou gaan uitvoeren. Het college van Burgemeester en Wethouders en de Raad van Bestuur van Florence zijn nu akkoord met de definitieve overeenkomst. De kern van de huidige overeenkomst is dat de gemeente de ruim 200 werknemers van Jong Florence aanbiedt in dienst te treden van de gemeente. Hierdoor blijft de dienstverlening voor ouders en hun kinderen hetzelfde.   

Ondernemingsraden en vakbonden

De ondernemingsraden van zowel de dienst OCW (Onderwijs, Cultuur en Welzijn) van de gemeente Den Haag als Zorggroep Florence en Jong Florence hebben positief geadviseerd over het nu genomen besluit. Het is niet gelukt een sociaal statuut met de vakbonden overeen te komen. Florence en de gemeente hebben onderling echter goede afspraken gemaakt over de wijze waarop de arbeidsvoorwaarden worden omgezet.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.