Minister Bussemaker bezoekt dansproject Houthaghe

Minister Bussemaker bezoekt dansproject woonzorgcentrum Houthaghe

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bezoekt morgenmiddag, vrijdag 3 juni, om 15.30 uur woonzorgcentrum Houthaghe van Florence. Bussemaker komt de voorstelling 'Simpel verlangen' bezoeken.

Verbinden van verschillende generaties

'Simpel verlangen' is een dansproject van PRA Muziektheater in woonzorgcentra dat verschillende generaties en leefwerelden met elkaar verbindt. In de regio Den Haag is Holland Dance coproducent van Simpel Verlangen. Professionele dansers en musici maken samen met studenten van de dansopleidingen en vitale senioren uit de regio een dansvoorstelling met de bewoners van de woonzorglocaties over verlangen, over durven, over loslaten, ontmoeten, vertrouwen en luisteren.

Positieve invloed

Met de dans zoomt PRA Muziektheater in op de innerlijke leefwereld en ontmoeting van ouderen. De bewoners van woonzorgcentrum Houthaghe krijgen vandaag een workshop ter voorbereiding op de voorstelling. Deelname aan dansactiviteiten heeft een positieve invloed op kwaliteit van leven, sociaal maatschappelijk functioneren, het dagelijks functioneren, mentale kracht en weerbaarheid.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.