Mooie plaatjes schieten én bewerken in Florence Foto Studio

Florence Foto Studio | Rijswijk

Actieve 60-plussers kunnen weer een mooie, nieuwe - of reeds bestaande - hobby oppakken. Florence begint namelijk op maandag 20 maart met een Florence Foto Studio in Rijswijk. Mensen die van fotograferen houden en het leuk vinden om de gemaakte foto’s te bewerken op de computer, kunnen hier aan de slag als een ware professional.

Les van een professioneel fotograaf  

De deelnemers van de Florence Foto Studio gaan aan de slag onder leiding van professioneel fotograaf Ruud van den Houte. Van hem leren ze de fijne kneepjes van het fotografievak. Ze leren onder meer welk effect een bepaalde lichtrichting heeft op het fotograferen van een bijvoorbeeld een portret of stilleven. Ook gaan de deelnemers op pad om mooie plaatsjes te schieten. Bij terugkomst wordt uitgelegd hoe de foto’s op de computer kunnen bewerkt, zodat de beelden nog meer tot hun recht komen.

Gedeelde interesse

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

Gratis proefles

De Florence Foto Studio begint op maandag 20 maart om 14.00 uur met een gratis proefles in de bibliotheek van Rijswijk aan de Generaal Eisenhowerplein 101. Daarna is er elke week op maandag van 14.00 tot 15.30 uur een bijeenkomst. Deelname bedraagt vijf euro per keer. Aanmelden kan via liever-actief@florence.nl of 070 - 41 31 000. Deelnemers moeten een eigen fotocamera of smartphone meenemen. Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Actiever leven

De Florence Foto Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt hen bewust activiteiten aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere 60-plussers minder zorgkosten met zich mee.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.