MRSA-bacterie in Duinstede op psychogeriatrische afdeling: feestweek en heropening verschoven

MRSA-bacterie in Duinstede op psychogeriatrische afdeling: feestweek en heropening verschoven

Florence heeft zojuist besloten de geplande feestweek en de heropening van het vernieuwde woonzorgcentrum Duinstede in Wassenaar te verschuiven naar een latere datum. Reden is dat gisteren binnen een psychogeriatrische zorgafdeling van Duinstede de MRSA-bacterie is ontdekt. Vijf bewoners en twee medewerkers zijn besmet.

 

Maatregelen om verspreiding te voorkomen

Florence heeft na de ontdekking van de MRSA-bacterie direct contact opgenomen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) en een deskundige infectiepreventie. Er zijn direct maatregelen genomen die een verdere verspreiding van de MRSA-bacterie moeten voorkomen. Zo mogen de bewoners op dit moment de betreffende afdeling niet verlaten en dragen medewerkers bij het directe zorg- en onderzoekcontact beschermende kleding. Bewoners, familieleden en medewerkers van deze afdeling zijn geïnformeerd en worden op de hoogte gehouden.

 

Strikte voorwaarden voor bezoek

De MRSA-bacterie veroorzaakt bij gezonde mensen geen problemen. Een gezond persoon kan de bacterie wel overdragen, meestal via huid-op-huidcontact, maar ook via de lucht of via stof. Mensen die kwetsbaar zijn, kunnen door de bacterie allerlei infecties krijgen. Het is dan ook van groot belang dat de MRSA-bacterie zich niet verder verspreidt. Familieleden kunnen onze bewoners blijven bezoeken, maar wel gelden er strikte voorwaarden, zoals het vooraf melden van het bezoek en het dragen van beschermende kleding die Florence aanreikt bij besmette bewoners. Ook is hen gevraagd het bezoek zoveel mogelijk te beperken.

Annulering heropening en feestweek

De constatering van de MRSA-bacterie heeft gevolgen voor een aantal activiteiten. Zo staat op maandag 4 juli een heropening gepland van het onlangs geheel gerenoveerde woonzorgcentrum. Deze heropening wordt verschoven naar een nog nader te bepalen datum. Ook de open dag op 9 juli en de feestweek, van 4 tot en met 9 juli, waarmee Florence de bewoners en medewerkers na de grootschalige renovatie in het zonnetje wilde zetten, gaan niet door.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.