Muurschildering voor revalidatieafdeling Westhoff in Rijswijk

Muurschildering voor revalidatieafdeling Westhoff in Rijswijk

In expertisecentrum Westhoff van Florence in Rijswijk staat iets moois en kleurrijks te gebeuren. Op maandag 3 juli krijgt een van de revalidatieafdelingen een bijzondere muurschildering met als thema ‘beweging’, een onderwerp dat natuurlijk prima past bij revalideren.

 

Vrolijk gevoel draagt bij aan herstel

De muurschildering binnen Westhoff aan Julialaantje 38 in Rijswijk wordt gerealiseerd door een kunstenares Majken Enequist. Zij is op dit moment druk bezig met het ontwerp. Dat ontwerp wordt op maandag 3 juli om 13.00 uur op de muur geschetst en vervolgens door zo’n 25 mensen ingekleurd. De muurschildering gaat de verpleegafdeling binnen Westhoff verder opvrolijken. Belangrijk, want een positief en vrolijk gevoel kan bijdragen aan het herstel van de tijdelijke bewoners van de afdeling.

Bijzonder cadeau

De bijzondere muurschildering is een cadeautje van GeriMedica, een van de leveranciers van Florence Westhoff. GeriMedica is gespecialiseerd in innovatieve softwareontwikkeling en bestaat op 3 juli precies tien jaar. GeriMedica is een initiatief van VU Medisch Centrum Amsterdam en de drie grote zorgorganisaties Aveant Utrecht (inmiddels onderdeel van Careyn), OsiraGroep (inmiddels Amstelring) Amsterdam en Evean Zaanstreek. Vanuit hun gezamenlijke visie werd besloten om een onderneming op te richten, speciaal voor het ontwikkelen en op de markt brengen van een gespecialiseerd elektronisch patiëntendossier. GeriMedica biedt Florence Westhoff vanwege het 10-jarig bestaan het cadeau aan en komt het schilderij ook inkleuren.

Andere beleving

Florence heeft zelf gekozen voor de realisatie van een muurschildering, omdat die gaat bijdragen aan een andere beleving van de revalidatieafdeling. Kunst draagt bij aan het welzijn van mensen, kleuren hebben een positieve werking. Het onderwerp ‘Beweging’ is heel passend bij de zorgsector én de revalidatieafdeling. De zorg is altijd in beweging en bij Westhoff bewegen mensen dagelijks om weer zelfredzaam te worden en om weer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.