Nieuw Florence Korenslag: kinderkoren gezocht voor eerste editie

Nieuw Florence Korenslag: kinderkoren gezocht voor eerste editie

Florence heeft er een nieuw evenement bij: Florence Korenslag. De eerste editie vindt plaats in december. Kinderkoren worden gevraagd zich hiervoor aan te melden. Met Florence Korenslag wil Florence in de wintermaanden nóg meer gezellige middagen organiseren voor de bewoners van de verschillende verzorgingshuizen in de regio Den Haag. Natuurlijk zijn, net als bij de andere culturele evenementen van Florence, ook de wijkbewoners van harte welkom.

Aanmelden voor Korenslag 2017 

Met Florence Korenslag gaan in een aantal voorronden en een finale zangkoren met elkaar de strijd aan. Elk jaar staat een ander soort koor centraal, bijvoorbeeld dames-, heren- of kinderkoren. Tijdens de eerste editie die plaatsvindt op zondag 10 en zondag 17 december, mogen de kinderkoren hun beste kant laten zien. Kinderkoren in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot 31 oktober. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Voorronden en finale Korenslag 2017

De voorronden van de eerste Florence Korenslag vinden op zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de woonzorgcentra Vredenburch in Rijswijk, Duinhage en Houthaghe in Den Haag. De drie winnaars van de voorronden strijden met elkaar in de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag. De finale wordt gepresenteerd door Rata Kloppenburg, musicerend performer, celliste, coach en docente. Een jury beoordeelt alle optredens. Juryvoorzitter tijdens de finale is Helmi Verhoeven, zangcoach en -docente. De drie koren die in de finale komen, vallen sowieso in de prijzen. De eerste prijs bestaat uit de Korenslag Bokaal en 750 euro. De tweede en derde prijs bestaan uit 250 euro.

Muziek luisteren en meezingen

Florence is met het nieuwe culturele evenement Florence Korenslag begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties. Jaarlijks worden onder de naam Florence Cultuur ook het Florence Concours, Florence Swingt en de Florence Musicals georganiseerd. Met Florence Korenslag kunnen bewoners en wijkbewoners genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en zeker op dat van ouderen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.