Nieuw: Mantelzorgcafé MOM in bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg

Nieuw: Mantelzorgcafé MOM in bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg

Bent u mantelzorger en zou u het wel eens fijn vinden om met andere mantelzorgers te kunnen praten over uw ervaringen? Wellicht is het nieuwe Mantelzorgcafé MOM (Mantelzorgers ontmoeten Mantelzorgers) in bibliotheek Aan de Vliet aan de Koningin Julianalaan 257 in Voorburg iets voor u. Het Mantelzorgcafé wordt op 22 september om 19.30 uur officieel geopend.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Het Mantelzorgcafé is een initiatief van de zorg- en welzijnsorganisaties Florence, Welzijn oud en jong (Woej) en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). Reden van de oprichting is dat er een groot aantal mantelzorgers is dat ondersteuning kan gebruiken. Mantelzorgers zijn mensen die voor een langere periode meer dan acht uur per week voor hun naasten zorgen. Dat doen zij bijvoorbeeld voor hun partner, familielid, vriend, vriendin, buurman of buurvrouw. Als mantelzorger kiest u hier niet voor, het overkomt u. U geeft om degene die zorg nodig heeft, en u zet zich belangeloos in.

Mantelzorgcafé maandelijkse ondersteuning

Florence, Welzijn oud en jong (Woej) en Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) zien mantelzorgers als een onmisbare aanvulling op de professionele zorg. Wij weten ook dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen drukke bestaan. Met het nieuwe Mantelzorgcafé MOM willen wij daarom een vorm van mantelzorgondersteuning bieden. Het Mantelzorgcafé biedt praktische tips, een luisterend oor en ervaringen van andere mantelzorgers. Het Mantelzorgcafé behandelt elke maand een ander thema, bijvoorbeeld het stellen van grenzen, omgaan met verlies, in balans blijven en zorgen voor jezelf. U kunt tijdens de bijeenkomsten ook zelf thema’s aandragen die u graag zou willen bespreken.

Officiële opening

Het Mantelzorgcafé wordt donderdag 22 september om 19.30 uur officieel door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg geopend in bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg aan de Koningin Julianalaan 257. Onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van de Gehoorgangsters kunt u daarna alvast andere mantelzorgers ontmoeten. Het Mantelzorgcafé is daarna elke vierde donderdag in de maand geopend. De toegang is gratis. De eerstvolgende Mantelzorgcafés staan gepland op 27 oktober (Mantelzorger: wat nu?), 24 november (Mantelzorger in balans) en 26 januari (Mindfull 2017 in!) van 19.30 tot 21.00 uur.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.