Nieuwe activiteit voor actieve 60-plussers: Florence Musical Studio

Florence Musical Studio | Florence Actief

Dansen, zingen, acteren, het kan allemaal in de nieuwe Florence Musical Studio dat op zaterdag 18 maart begint in Zoetermeer. De workshops worden gegeven door dan Ricardo Sibelo, onder meer bekend van de televisieseries ‘Vrouwenvleugel’ en ‘Westenwind’ en musicals als ‘Guys and Dolls’ en ‘From Harlem to Broadway’. Ricardo belooft de 60-plussers die mee gaan doen, elke week een hoop gezelligheid en positieve energie.

Iedereen is welkom

“We gaan met elkaar werken aan een heel mooi script en een echt optreden.” Ricardo Sibelo heeft er overduidelijk zin in. “Ik sta te poppelen om te beginnen”, vertelt hij over zijn samenwerking met Florence om voor 60-plussers een Florence Musical Studio op te richten. De dansdocent uit Zoetermeer beschikt dan ook over de nodige creatieve en positieve energie die hij graag wil overbrengen op mensen die altijd al eens op het podium hebben willen staan. “Mensen die willen dansen, zingen of acteren, iedereen is welkom. Ook mensen die nog nooit iets hebben gedaan in het theater, moeten zich zeker aanmelden. We gaan er met elkaar iets moois van maken.”

Samen genieten tijdens Florence Musical Studio

Ricardo Sibelo weet hoe het is om in een musicalproductie te werken en hoe leuk dit is. Hij werkte onder meer twintig jaar in het Londense West End. In Zoetermeer richt hij zich met zijn eigen studio voornamelijk op het doceren van jonge kinderen in dans, zang en acteren. Met resultaat: hij wist onder meer drie jonge sterren klaar te stomen voor de musical ‘Billy Elliot’, van wie er één, Carlos Puts, met een Musical Award vandoor ging. Dat zijn publiek bij het Florence Musical Studio van zijn eigen leeftijd en ouder zijn, is voor hem geen enkel probleem. “Ik heb vaker met ouderen gewerkt en het is geweldig om te zien hoe iedereen, hoe oud of jong, geniet van het samen zingen, dansen en creatief bezig zijn. Met het Florence Musical Studio gaan we in kaart brengen wat iedereen kan en wil. We gaan bekijken welke bestaande liedjes we leuk vinden om met elkaar te zingen en op basis daarvan gaan we, met mezelf als regisseur, een musical schrijven. Ik denk dat we met een maand of tien gereed zijn om de musical te vertonen aan het grotere publiek. En wie weet, zit er ook hier een nieuwe ster bij!”

Florence Musical Studio: elke zaterdag

De Florence Musical Studio vindt vanaf zaterdag 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur plaats in The Dance Studio van Ricardo Sibelo aan de Zegwaartseweg 46A in Zoetermeer. De kosten bedragen een paar euro per bijeenkomst. De officiële start is op zaterdag 18 maart, maar later instromen is zeker mogelijk. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000.

Actiever leven

Het Florence Musical Studio maakt onderdeel uit van het activiteitenprogramma Actief van Florence dat specifiek is gericht op 60-plussers. Florence biedt bewust activiteiten voor actieve 60-plussers aan, omdat een actiever leven bijdraagt aan een gezondere maatschappij. Bewezen internationaal onderzoek wijst uit dat een goed sociaal netwerk en het deelnemen aan activiteiten (fysiek en mentaal) een positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden. Bovendien brengen gezonde en gelukkigere ouderen minder zorgkosten met zich mee. Met een toekomst met meer ouderen en minder zorggelden is het extra belangrijk om preventief aan ieders geluk en gezondheid te werken.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.