NLdoet in Haagse Hout: van muziekmarathon tot Pannenkoekenhuis

NLdoet in Haagse Hout: Mariahoeve en Oostduin

In Haagse Hout vinden tijdens NLdoet ook leuke acties plaats uitgevoerd door vrijwilligers. Zo kunnen de bewoners van Oostduin en Mariahoeve rekenen op onder meer een muziekmarathon,een rollatorwasstraat, een rijdende beautysalon en een pannenkoekenhuis.

 

NLdoet in Oostduin

In woonzorgcentrum Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 in Den Haag staat op vrijdag 10 maart van 10.30 tot 16.00 uur een muziekmarathon gepland. De reden van deze marathon is dat muziek een van de laatste herinneringen is die uit iemand zijn geheugen verdwijnt. Muziek roept ook herinneringen op en heeft een sterke invloed op het functioneren van mensen. Oostduin zoekt nog meer solisten, duo’s, trio’s, koren en orkesten om op te treden. Zodat onze bewoner, onder wie mensen met dementie, kunnen genieten van prachtige muziek waarbij ze zich goed zullen voelen.

Rappende muzikale familie

Een van de optredende artiesten die van zich laat horen tijdens de muziekmarathon in Oostduin, is de familie Baumgard. Deze familie laat hun muzikaliteit met rap en viool horen. Opgeven als vrijwillig muzikant kan zeker nog bij vrijwilligerscoördinator Chris Harteveld via chris.harteveld@florence.nl en via 070 – 754 06 25. Hoe meer muzikanten, hoe mooier.

NLdoet in Mariahoeve

In expertisecentrum Mariahoeve aan de Hofzichtlaan 115 in Den Haag staan op vrijdag 10 maart van 10.00 tot 16.00 uur meerdere vrijwilligersacties op het programma. De bedoeling is om met alle acties heel het verpleeghuis blij te maken. Dat gebeurt met een rolstoelwasstraat en het openen van een pannenkoekenhuis waar alle bewoners kunnen komen smikkelen. Daarnaast staat er een modeshow gepland met kleding van de tweedehandswinkel Floortje, die in Mariahoeve is gevestigd. Voor de modeshow worden de modellen, cliënten van het Dagcentrum, mooi gemaakt.

Rolstoelwandeling en meer

In de ochtend wordt er een rolstoelwandeling georganiseerd, zodat de bewoners even lekker naar buiten kunnen. Samen met vrijwilligers wordt er op vrijdag 10 maart ook een rijdende beautysalon gerealiseerd. Met een kar vol make-up en lekkere crèmes wordt er een rondgang gemaakt langs de bewoners. Al laatste vrijwilligersactie staat het opknappen van de gang op de benedenverdieping op de agenda. Voor al deze mooie acties zijn nog meer vrijwilligers nodig. Aanmelden kan bij vrijwilligerscoördinator Gisela de Haan via gisela.de.haan@florence.nl of via 070 – 754 66 10.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.